NOVE PROVOKACIJE ALBANACA: Grafit UČK na Mokroj Gori (FOTO)

D. Z.

utorak, 17. 09. 2019. u 16:49

НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ АЛБАНАЦА: Графит УЧК на Мокрој Гори (ФОТО)

Foto: D. Z.

Pre par dana na planini Mokra Gora, u opštini Zubin Potok, prema navodima Srpske liste grupa Albanaca je ispisivala grafite tzv. Oslobodilačke vojske Kosova na alpinističkoj stazi "Via Ferata-Berim"
re par dana na planini Mokra Gora, u opštini Zubin Potok, prema navodima Srpske liste grupa Albanaca je ispisivala grafite tzv. Oslobodilačke vojske Kosova na alpinističkoj stazi "Via Ferata-Berim", a slike "poduhvata" objavili su na društvenoj mreži Instagram.

Srpske liste ističe da "ono što posebno zabrinjava jeste da su osobe koje su ispisale grafit na fotografijama u maskirnim uniformama i sa dugim cevima" tako da iz ovog pokreta pitaju "kome je potrebna ovakva provokacija u ovom trenutku i sa kakvim ciljem".

- Kao što smo više puta upozoravali javnost, kako se približavamo izbornom danu, pored ukidanja prava glasa Srbima od strane Centralne izborne komisije u Prištini, pritisak nad građanima dolazi i od strane ekstremističkih krugova - ističe se u saopštenju Srpske liste.

Pročitajte još - Veličali tzv. OVK, pa proterani iz Crne Gore

Lista poziva KFOR, Euleks i policiju da najhitnije identifikuje, pronađe i liši slobode ova lica, ali i utvrde ko su nalogodavci ovakvog ponašanja i sa kojim ciljem.

Istovremeno, ta stranka zahteva da svi nadležni pojačaju budnost i preventivno deluju kako bi se na Kosmetu sačuvao mir i bezbednost svih građana, a posebno nevećinskih zajednica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije