Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO vazduhoplovnim maršalom Stjuartom Pičom, koji je u poseti Srbiji. Sastanku je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, teme sastanka bile su saradnja NATO-a sa Srbijom, s osvrtom na saradnju sa KFOR-om, kao i regionalni bezbednosni izazovi.

Pročitajte još - Vučić sa Pičom: Zadovoljan sam saradnjom sa NATO

"Ministar odbrane rekao je da je saradnja sa NATO-om veoma dobra i istakao da takva saradnja pod okriljem Programa 'Partnerstvo za mir' predstavlja optimalni okvir naše saradnje. Prema rečima Vulina, promena namene i zadataka 'Kosovskih snaga bezbednosti' i formiranje 'vojske Kosova' za Srbiju je apsolutno neprihvatljivo i predstavlja izvor nestabilnosti u regionu. Kako je istakao, KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

Ministar Vulin je istakao da je Srbija vojno neutralna i zahvalio što NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije.

Vazduhoplovni maršal Pič izrazio je zadovoljstvo saradnjom NATO-a i Srbije i dodao da se ona zasniva na međusobno korisnoj saradnji.