Stefanović obišao buduće vodiče službenih pasa (FOTO)

Novosti Online

utorak, 17. 09. 2019. u 11:29

Стефановић обишао будуће водиче службених паса (ФОТО)

Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je pripadnike policije koji se trenutno nalaze na šestomesečnoj obuci za buduće vodiče službenih pasa
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je pripadnike policije koji se trenutno nalaze na šestomesečnoj obuci za buduće vodiče službenih pasa.

Ministar je u bazi Čete vodiča službenih pasa Policijske brigade prisustvovao delu obuke koju trenutno pohađa 11 policijskih službenika, od kojih su četvorica iz Policijske brigade, dok su ostali iz različitih policijskih uprava u Srbiji.

„Nastavićemo da unapređujemo rad vodiča službenih pasa, imajući u vidu rezultate koje postižu i značaj koji mogu imati prilikom otkrivanja narkotika i eksploziva. Samo ove godine službeni psi su pomogli u devet akcija otkrivanja droge, a odigrali su ključnu ulogu i u četiri slučaja pronalaska eksploziva“, rekao je Stefanović i dodao da Četa vodiča službenih pasa trenutno ima 55 pripadnika i 50 službenih pasa.

Pročitajte još - Stefanović: Prioritet i podmlađivanje policijskog kadra

Ministar je ujedno prisustvovao i pokaznoj vežbi otkrivanja eksploziva na vozilu uz pomoć službenog psa, kao i bezbednog uklanjanja istog od strane pripadnika Čete za protivdiverzionu zaštitu Policijske brigade, navodi se u saopštenju ministarstva.

Tokom posete, ministar je prisustvovao i obuci koja je namenjena građanima i njihovim ljubimcima, a koju organizuje Klub dresera i vodiča službenih pasa „Policajac“.Reč je o tromesečnom kursu, koji je nedavno pokrenut, u cilju pomoći građanima u dresuri i boljoj socijalizaciji njihovih pasa. Obuku trenutno pohađa više od 30 građana i njihovih ljubimaca.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije