ZBOG nezakonitog poslovanja i sumnje na izdavanje nelegalnih vozačkih dozvola i drugih mahinacija u Saobraćajnoj školi u Trsteniku i Srednjoj školi "Tutin", policija je uhapsila više osoba, uključujući i direktore, a prosvetna inspekcija zabranila je rad obe škole. Ove dve privatne škole su, inače, blisko sarađivale.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo primanja mita uhapšeni su I. D. (53), A. D. (25) i A. S. (39), odgovorna lica u ove dve obrazovne ustanove. Sumnja se da su oni tokom 2018. i 2019. godine većem broju građana, uz novčanu nadoknadu, izdali lažna uverenja o položenom vozačkom ispitu za B i C kategoriju, na osnovu toga što su navodno završili ove škole. Zbog sumnje da su im pomogli u izvršenju krivičnog dela uhapšeni su i M. A. (51), G. M. (41), G. S. (38) i D. N. (53), tako što su neposredno komunicirali sa kandidatima, uzimali novac i omogućavali ispunjenje uslova da odgovorna lica izdaju uverenje navodnog završetka pomenutih srednjih škola.


PROČITAJTE JOŠ: Zabranjen rad srednjoj školi Tutin i Saobraćajnoj u Trsteniku

Predmet policijske obrade zasada su 54 vozačke dozvole, za koje se sumnja da su stečene na osnovu izdatih lažnih dokumenata. Krivične prijave podnete su i protiv kupaca falsifikovanih vozačkih isprava, a u toku je i postupak njihovog oduzimanja i poništenja. Neki od vlasnika lažnih vozačkih dozvola uveliko voze kamione i autobuse širom Srbije i inostranstva.


PROVERA DIPLOMA

Policija i dalje "češlja" ove škole, pa će broj falsifikovanih dozvola zasigurno biti veći. Ispituje se i da li je bilo falsifikovanja srednjoškolskih diploma. U spornoj školi u Tutinu može da se dobije diploma za 27 različitih profila.