KAMEN temeljac za izgradnju 190 stanova za pripadnike službe bezbednosti, položili su u utorak u Sremskoj Mitrovici, ministarka građevinarstva, Zorana Mihajlović, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader. Stanovi vredni 750 miliona dinara, sa oko 15.000 kvadrata grade se u naselju Marko Peričin Kamenjar, a trebalo bi da budu useljivi za 16 meseci.

Sremska Mitrovica je sedmi grad u kojem je počela izgradnja stanova, a pripadnici vojske i policije moći će da ih kupe po 50 odsto nižim cenama od tržišnih.


PROČITAJTE JOŠ:
Miloševićeva deca nastavila gonjenje bivšeg upravnika CZ-a

- Ovo je važan projekat za Vladu. Došlo je vreme da se država oduži svim onim ljudima koji su ne samo čuvali našu zemlju, nego i danas brinu o bezbednosti Srbije - istakla je Mihajlovićeva i dodala da 2014. nije bilo moguće govoriti o ovako velikom projektu, ali da je ozbiljnom fiskalnom konsolidacijom i radom i predsednika i Vlade naša država danas jaka i stabilna. Zato možemo da kažemo da ćemo u narednih par godina graditi 20.000 stanova u vrednosti od gotovo 800 miliona evra, a da gradnja prvih 8.000 stanova vredi oko 300 miliona evra. Srbija je danas stabilna, a vi ste važni jer tu stabilnost održavate, da možemo da se ekonomski razvijamo i da budemo politički i ekonomski stabilni.

Ministar Stefanović istakao je da ljudi koji rade u policiji i vojsci rešavaju suštinski bitno pitanje u svom životu - krov nad glavom i osnivanje porodice.

Foto S. Kostić

Grad Sremska Mitrovica dao je lokaciju a izgradiće i neophodnu infrastrukturu, pristupne saobraćajnice i urediti javnu površinu.

- Veliko je zadovoljsto što započinjemo jedan ovakav veoma značajan projekat, ne samo za državu već i naš grad - rekao je Sanader.


PROČITAJTE JOŠ:
Zukorlić poglavar u Sarajevu?

TRI LAMELE

STANOVI se grade u tri lamele različitih kvadratura, a pored Mitrovice, trenutno se grade u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju.