PONOSIMO se čeličnim prijateljstvom naša dva naroda i pružamo podršku politici jedne Kine, kao i u mnogim drugim pitanjima - rekao je u petak predsednik Aleksandar Vučić, prilikom susreta sa delegacijom Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine, koju je predvodio potpredsednik komisije general Džang Jousjao.

Vučić je gostima poželeo dobrodošlicu i zamolio generala Džanga da prenese iskrene pozdrave predsedniku Kine Si Đinpingu. On je rekao da je Srbija zahvalna predsedniku Siju za sve što je učinio za prijateljstvo dveju zemalja, kao i da se nada da će nam učiniti čast i ponovo posetiti Srbiju.

Pročitajte još - Srbija luka za kineske investicije

General Džang zahvalio je predsedniku Vučiću na toplom dočeku i istakao da NR Kina ceni što Srbija pokazuje veliku pažnju sveobuhvatnom strateškom partnerstvu dveju zemalja.

On je rekao da će preneti pozdrave predsedniku Siju i konstatovao da su dvojica predsednika produbili odnose dvaju naroda, izrazivši zadovoljstvo što će neke od mera biti konkretnije definisane tokom ove posete.

Kako se ističe ovo je poseta najvišeg nivoa u istoriji vojne saradnje između Srbije i Kine. Vučić i Jousjao prisustvovaće vojnoj vežbi "Begej 2019", koja će biti održana u nedelju u Titelu.

I ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je sa generalom Džangom Jousjaom. Razgovarano je o budućoj saradnji u oblasti odbrane. Sastanku je prisustvovao i načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović.

Na sastanku je bilo reči i o održavanju prve zajedničke bilateralne vežbe vojski, koja bi dodatno doprinela daljem razvoju vojne saradnje i saradnji u oblasti vojne medicine.