Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović uručio je danas zahvalnice zaslužnim pojedincima iz domaćih i stranih organizacija, kao i ambasada, za ostvarenu uspešnu saradnju sa MUP-om u proteklih godinu dana.

Istakavši značaj njihove pomoći, Stefanović je ukazao na dobrobit i napredak Ministarstva unutrašnjih poslova i rezultate koji su ostvareni zahvaljujući zajedničkom zalaganju, navodi se u saopštenju.

„Mi smo, kao što ste mogli da vidite u prethodnom periodu, uložili mnogo truda i napora da pripadnici Ministarstva dobiju više opreme, više treninga i više prilika da postanu efikasniji u svom poslu, kao i da budu snažniji oslonac bezbednosti Republike Srbije“, rekao je ministar.

On je, takođe, ukazao na to da bolji uslovi bitno utiču na uspešnije rezultate rada pripadnika MUP-a.

„Posvećenost i požrtvovanost naših pripadnika dovela je do smanjenja stope kriminaliteta u Srbiji, do povećanja osećaja bezbednosti građana i efikasnije borbe protiv kriminala i korupcije“, objasnio je Stefanović.

Pročitajte još - Stefanović posetio policijsku stanicu u Aleksincu (FOTO)


Ministar je istakao da je, zahvaljujući dobroj saradnji sa domaćim partnerima, ali i sa međunarodnim institucijama, inostranim policijskim službama i ambasadama, rad Ministarstva unutrašnjih poslova dodatno unapređen.

„Ta vaša nesebična pomoć naravno nije prošla nezapaženo i ovo je samo jedan od načina kojim želimo da istaknemo dobru saradnju i da se zahvalimo za donacije, pomoć i za sve ono što ste učinili za naše pripadnike. Nadamo se da ćemo ovu saradnju nastaviti i u budućnosti“, poručio je ministar Stefanović.

Ministar Stefanović uručio je zahvalnice Nebojši Panteliću, predsedniku Internacionalne policijske asocijacije Srbije, dr Milanu Petkoviću, direktoru Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika MUP-a, Darku Glavašu, sekretaru Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima Grada Beograda.

Zahvalnicu su dobili i Nils Ola Anderson, savetnik u Ambasadi Kraljevine Švedske i šef Odeljenja za razvojnu saradnju SIDA, Mats Bergren, policijski komesar - savetnik za POM švedske policije, Bjorn Ingo Šaf, drugi sekretar -oficir za vezu Ambasade Savezne Republike Nemačke, Martin Vase treći sekretar - oficir za vezu nemačke ambasade, kao i Lidija Marković, šef Kancelarije Međunarodne organizacije za migracije (IOM).