Šutakovićima opelo drži vladika Joanikije

M. S.

petak, 06. 09. 2019. u 14:15

Шутаковићима опело држи владика Јоаникије

Porodica Šutaković / Masovna grobnica u Đakovici

Posmrtni ostaci petočlane porodica Šutaković iz Đakovice, biće sahranjeni u utorak u Andrijevici

POSLE silnih pregovora, u utorak u će na Kuli, graničnom prelazu sa Crnom Gorom, biti izvršena primopredaja posmrtnih ostataka petočlane porodice Šutaković - Nedeljka (1936), njegove supruge Darinka - Dara rođena Jevrić (1941) i njihova dece Aleksandra (17), Đorđa (16) i Radomana (13).

Pročitajte još: Ubijali Srbe po prijavi komšija


Kovčezi sa telima kosmetskih mučenika potom će biti preneseni do katadralnog manastira Eparhije budimljansko-nikšićke Đurđevih stupova u Beranama, gde će episkop budimljansko-nikšićki gospodin Joanikije sa sveštenstvom u 13 sati izvršiti opelo.

- Šutakovići su kidnapovani 13. juna 1999. godine na putu od njihovog stana do crkve u Đakovici, gde su krenuli da se sklone od albanskih terorista. Konačna DNK identifikacija sprovedena je 14. marta 2019 godine, kojom je potvrđen identitet ovih hristolikih žrtava. U junu 2018. godine na periferiji Đakovice u masovnoj grobnici pronađeni su posmrtni ostatci porodice Šutaković. Pozivamo verni narod da kao hrišćani zajedno sa molitvenim pomenom ispratimo ove mučenike na njihov večni počinak.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije