Stefanović: Negotinska policija od januara u novom prostoru

S. M. Jovanović

31. 08. 2019. u 12:47

Стефановић: Неготинска полиција од јануара у новом простору

Foto S. M. Jovanović

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je radove na rekonstrukciji zgrade, u kojoj će od januara biti smeštena Policijska stanica Negotin
NEGOTIN – Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas zgradu u kojoj će najverovatnije od januara biti useljena celokupna Policijska ispostava Negotin, od Odseka suzbijanja kriminaliteta, grupe za upravne poslove do saobraćajne policije. Reč je o zgradi u centru Negotina koja je građena za potrebe jedne banke, ali nikada nije useljena.

- To je bila zgrada koja, nažalost, baš zato što nikada nije fukcionisala imala ogromne probleme sa prokišnjavanjem, bila je potpuno energetski neuređena i faktički insfrastrukturno sve ono što nama treba za savremeno funkcionisanje policijske stanice, od optičkih kablova do druge infrastrukture nije postojalo - rekao je Stefanović.

Rekonstrukcija ove zgrade, ukupne površine od oko 1.500 kvadratgnih metara, od krova do podruma, stajaće oko 40 miliona dinara, ali će, ističu nadležni, konačno rešiti dugogodišnje probleme sadašnjeg neuslovnog prostora u kojem radi negotinska policija.

- Drago mi je da vidim da svuda napreduje modernizacija uslova za rad policije. Ovde imamo zgradu koja je u samom centru Negotina, velike površine, u kojoj će radovi do kraja januara biti završeni. Nakon toga Kriminalistička, Saobraćajna i Policija opšte nadležnosti moći će da funkcioniše u jednom modernom i velikom prostoru uz kojem će moći kvalitetnije da pruža usluge građanima i naravno da i naše kolege iz policije imaju dobre uslove za rad - rekao je Nebojša Stefanović.

PROČITAJTE JOŠ: Stefanović uručio poklone deci stradalih policajaca

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova razgovarao je i sa policijskim službenicima Policijske stanice Negotin o unapređenju uslova njihovog rada, ali i ostvarenim rezultatima na planu bezbednosti građana i njihove imovine, rekavši da je zadovoljan radom policije na području borske Policijske uprave.

- Lokalna policija Policijske uprave u Boru pokazala je rasvetljavanjem zločina u Jabukovcu da u svojim redovima ima stručne, kvalitetne ljude, koji su zajedno sa ljudima iz Službe za suzbijanje kriminaliteta Kriminalističke policije pokazali dobro sadejstvo, brzo došli do rešenja i nažalost u ovom teškom zločinu ipak pokazali da su sposobni da brzo reše zločin i da pokažu građanima da imaju policiju na koju mogu da se oslone- dodao je ministar.

Sastancima sa policijskim službenicima, načelnikom Policijske ispostave Negotin Kostom Stojanovićem, ali i rukovodstvom opštine Negotin sa Vladimirom Veličkovićem i građanima, prisustvovao je i direktor policije Vladimir Rebić, načelnik PU Bor Branislav Stojanović, kao i Milorad Grčić, direktor EPS-a i Zoran Drobnjak, direktor JP “Putevi Srbije”.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije