Snežana Pajović na čelu Vinče

E. V. N.

30. 08. 2019. u 15:16

Снежана Пајовић на челу Винче
Na burnoj sednici imenovan novi rukovodilac nuklearnog instituta

NOVI v.d. direktor Instituta "Vinče" biće dr Snežana Pajović, iz Laboratorije za molekularnu biologiju i endokrinologiju ovog instituta, čiji je bila rukovodilac. Ona je kao jedini kandidat dobila podršku UO Instituta "Vinča", a kako saznajemo, izbor će biti potvrđen i u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na tajnom glasanju Snežanu Pajović podržalo je pet od sedam članova UO, jedan je bio uzdržan, a jedan nije uopšte glasao, iako je bio na sednici.

Zasedanje Upravnog odbora održano u petak, međutim, proteklo je burno. Sednica je čak i prekinuta i nastavljena u Ministarstvu prosvete.

Pročitajte još - "Vinča" dobija drugog v.d. direktora

- Oko 15-20 zaposlenih okupilo se ispred Instituta i, kada je sednica počela, upali su u salu. Tražili su da Upravni odbor izabere dosadašnjeg v.d. Zlatka Rakočevića, koji prethodno nije dobio potrebnu podršku za izbor - kaže izvor "Novosti" iz Instituta "Vinča". - Članovi UO su odlučili da sednicu prekinu i zajedno sa dosadašnjim v.d. Rakočevićem i njegovim savetnikom je nastave u Ministarstvu prosvete.

Naredna sednica UO zakazana je za 4. septembar i, kako saznajemo, na njoj će biti potvrđen izbor Snežane Pajović.

Ona je, inače, na čelu jedne od laboratorije u "Vinči" i redovni je profesor Medicinskog fakulteta u Nišu. Pre desetak godina bila je i državni sekretar u tadašnjem Ministarstvu nauke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Golub

30.08.2019. 16:12

Ovo samo kod nas može . Pa što je UO nije predložio na prošloj sednici ? Izgleda da im niko nije rekao na vreme .Praviće Rakočevića i njemu slične od blata , ali biće kasno , a i blata neće biti toliko .

Suzana

30.08.2019. 16:13

Snežana Pajović nije rukovodilac navedene laboratorije, pošto je nisu podržali najbliži saradnici

Gargamel

02.09.2019. 10:35

@GARGAMEL - Neke ptice se drze svog jata, neke prelecu, a neke nikad ne polete.

Vinca33

30.08.2019. 17:41

Gospodja nije rukovodilac lab.za molekularnu biologiju.i endokrinologiju Instituta Vinca!

Tanja

31.08.2019. 00:30

Nedopustivo je ponašanje naučnika koju su danas protestvovali u Vinči i zbog kojih je prekinuta sednica UO.

Tanja sve tanja

31.08.2019. 01:06

@Tanja - Da, nedopustivo, jer trebalo je mnogo vise ljudi da pokaze hrabrost i izadje da brani Institut od nedopustivog ponasanja UO.