Stefanović i Bo o saradnji Srbije i Kine i zajedničkim patrolama

Novosti Online

petak, 23. 08. 2019. u 15:06

Стефановић и Бо о сарадњи Србије и Кине и заједничким патролама

Nebojša Stefanović
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u petak sa ambasadorom Kine Čen Bo o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je u petak sa ambasadorom Kine Čen Bo o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Ambasador Čen Bo je izrazila zadovoljstvo zbog konkretnih rezultata koje donosi dosadašnja saradnja policija, dok je ministar Stefanović ocenio da je saradnja dveju zemalja, kako u oblasti unutrašnjih poslova, tako i u drugim oblastima na visokom nivou.

Stefanović i Čen Bo su razgovarali o konkretnim aktivnostima na unapređenju saradnje, počev od pilot-projekta uspostavljanja zajedničkih patrola, čiji se početak rada očekuje u septembru kada se i očekuje najveći priliv kineskih turista, stoji u saopštenju ministarstva.

Pročitajte još - Čen: Kina će nastaviti da podržava suverenitet Srbije

Kineski policajci u ovim patrolama imaće savetodavnu ulogu i pomagaće srpskim policajcima u komunikaciji sa kineskim turistima.

Pročitajte još - Zajedničke kinesko-srpske patrole u tri grada

Ministar i ambasador su razgovarali i o mogućnostima razmene iskustava i dobrih praksi kroz saradnju specijalnih jedinica ministarstava dveju zemalja, kao i o organizovanju obuka u narednom periodu koje će doprineti unapređenju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Stefanović je istakao da je intenzivna saradnja policija dveju zemalja neophodna u borbi protiv savremenih bezbednosnih izazova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije