Prijavljivanje za septembarski upisni rok na osnovne studije na Građevinskom fakultetu u Beogradu biće održano 2. septembra, dok će prijemni ispit iz matematike biti dva dana kasnije.


Na studijskim programima Građevinarstvo i Geodezija i geoinformatika još ima mesta za studiranje na teret budžeta države, kao i za samofinansirajuće studente.


U slučaju da ostane slobodnih mesta, pravo na naknadnu prijavu imaju i oni koji su prijemni iz matematike u septembarskom roku položili na nekom od drugih tehničkih fakulteta, saopštio je fakultet.


Dekan prof. dr Vladan Kuzmanović naglasio je da će Građevinski fakultet u Beogradu nastaviti da obrazuje vrhunske inženjere, čija su znanja prepoznata u zemlji i širom sveta, što im omogućava brzo zapošljavanje i uspešnu karijeru.


Dekan naglašava da potreba za građevinskim inženjerima progresivno raste i da će se taj trend nastaviti u decenijama pred nama.


"Trudimo se da neprestano unapređujemo nastavu na Fakultetu kako bi proces učenja bio što efikasniji, a studenti što bolje usvojili znanja ključna za buduću karijeru. Posebno je važno da na tome radimo u tesnoj saradnji sa studentima. Studentski parlament fakulteta pokrenuo je niz konkretnih inicijativa za unapređenje procesa studiranja, od kojih su neke već usvojene", rekao je profesor Kuzmanović.


Kao jednu od najvećih promena, Kuzmanović navodi nedavno usvojen predlog da osnovne studije na Građevinskom fakultetu od 2021. godine traju tri godine, a master studije dve godine, što će omogućiti brži put do posla, uz mogućnost nastavka školovanja uz rad.


PROČITAJTE I: Stari studenti doneli indekse u Skupštinu


"Dekanat podržava i inicijativu Studentskog parlamenta da se već ove godine sprovedu još neke promene koje bi studiranje učinile efikasnijim, a za koje verujemo da će biti uskoro usvojene. Pre svega mislim na predloge da položen pismeni deo ispita važi do kraja tekuće školske godine, uz mogućnost da na usmeni deo ispita izađu dva puta, kao i da pismeni ispiti ubuduće kraće traju, odnosno da budu manje obimni", naveo je Kuzmanović.


On je istakao da će uvođenjem takvih promena prosec učenja biti efikasniji i modernizovan, što je, kako je naveo, pokazala praksa na najuglednijim svetskim fakultetima.