DRAMA U GRČKOJ: Talasi umalo kobni za dečaka iz Srbije

B. CARANOVIĆ

petak, 23. 08. 2019. u 08:47

ДРАМА У ГРЧКОЈ: Таласи умало кобни за дечака из Србије

Depositphotos

U popularnom letovalištu Pefkohori reanimiran petogodišnjak iz naše zemlje, lekari se bore za njegov život. Mališan na aparatima u solunskoj bolnici Ipokration

PETOGODIŠNjI dečak iz Srbije T. A., koji se pre dva dana umalo nije udavio na letovanju u grčkom letovalištu Pefkohori, posle reanimacije je prevezen u bolnicu u Solunu i, kako saznajemo, još je u teškom stanju. Iz Konzulata Srbije u Solunu u petak nam je potvrđeno da je mališan smešten u bolnicu Ipokration i da je otac sa njim. Mališan se, po rečima svedoka, sa bratom i sestrom igrao kod zabavnog parka u moru i iznenada počeo da se davi.

Prema pisanju administratora fejsbuk-stranice Live from Greece, dečaka bez svesti iz vode je izvukao čovek koji pruža usluge sportova na vodi, a reanimirao ga je lekar koji se slučajno zatekao na plaži kao turista.
Pročitajte još: DRŽAVLjANIN SRBIJE SE UTOPIO NA ADI BOJANI: Ušao je u more, a onda su ga odvukli veliki talasi

- Dečak je zatim ambulantnim kolima prevezen prvo u dom zdravlja u obližnjoj Mudanji, a zatim i u bolnicu Ipokration u Solunu - piše na ovoj internet stranici. - Trenutno je na odeljenju intenzivne nege, gde je prikačen na aparat. Nadamo se da će izaći kao pobednik, a na sve apelujemo da uvek, čak i na naizgled bezbednim plažama, budete vrlo oprezni i pažljivi. Nažalost, gotovo svakodnevno ima slučajeva davljenja!


Zabavni park gde se dečak davio Ilustracija

U toku dana administratorima grupe se javila devojka iz Grčke Kirijaki Papastefanu, koja je pratila prepisku u vezi sa dramom na plaži i preko ove fejsbuk-stranice ponudila pomoć porodici iz Srbije, da ih ugosti u svojoj kući u Solunu, nedaleko od bolnice. Pošto je stanje mališana i dalje kritično, otac je prihvatio pomoć.

- Dete je još na aparatima da bi mu pluća funkcionisala normalno - rekla je moderator grupe Live from Greece. - U bolnici sam saznala da je dečak odmah priključen na aparate i da je i dalje na njima. Smešten je na odeljenje intenzivne nege. Ima malog pomaka, ali iz bolnice još ne mogu da kažu da li će davljenje ostaviti posledice na njega.

TRI UTAPANjA

PREMA podacima internet grupe Live from Greece, istog dana kada se sa talasima borio petogodišnjak, tri muškarca su se utopila, među kojima je i mladić od 19 godina iz Srbije, koji se utopio na Olimpik biču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

uvek isto

23.08.2019. 10:30

gde su roditelji. igraju se sa telefonom kao i obično sedite negde na plažu i pogledajte 80% roditelja priča ili gleda u ekran misleći da onaj drugi pazi na dete. a onaj drugi roditelj to isto misli. ostavite telefone, na odmoru ste. uživajte u živoj deci ,moru,suncu, što ste dolazili uopšte?

PMaja

23.08.2019. 10:34

To je zato sto decu ostavljaju samu u vodi. Prisustvovala sam jednom prilikom, gde je dete od 2 godine sa slaufom samo u vodi, dok majka napolju cacka telefon. Prevrnuo je slauf i umalo tragedija. Deca nisu bezbedna i ako imaji slaufe i ostala cuda, ne smeju se ni tren ostaviti bez nadzora.

Деки

23.08.2019. 15:14

@PMaja - Као дечак сам у Сплиту присуствовао нереалној сцени, када родитељи у неком разговору стоје на буквално два метра од свог детета, коме се појас за воду преврнуо. Значи ноге машу по ваздуху, а глава под водом. Нити се чује глас детета, нити било какво бућкање воде. Налазио сам се тик поред детета и наравно окренем дете, што је изазвало тренутну реакцију родитеља. Један једини тренутак непажње може довести до трагедије, лично сам се уверио и касније своју децу строго држао на оку.

драгана

23.08.2019. 12:26

Kada stradaju ili se povrede mala.deca,a dete od.5 godina je malo,pa inod.7? Nje nezrelo da neke.situacije procenjuje, krivi su roditelji ili oni koji se staraju ondeci.