Đorđević: Bolji položaj osoba sa invaliditetom prioritet

Tanjug

16. 08. 2019. u 11:31

Ђорђевић: Бољи положај особа са инвалидитетом приоритет

Foto Tanjug

Đorđević je istakao da su osobe sa invaliditetom ravnopravni građani društva i da će Ministarstvo nastaviti kontinuirano da pruža podršku Centru u oblasti socijalnog preduzetništva, kao i u drugim sferama za koje je nadležno, saopšteno je iz ministarstva
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održao je sastanak sa poznatim srpskim paraolimpijcem, upravnikom Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra" iz Kragujevca Goranom Nikolićem, sa kojim je razgovarao na temu sistemskog unapređenja položaja osoba sa invaliditetom.

Đorđević je istakao da su osobe sa invaliditetom ravnopravni građani društva i da će Ministarstvo nastaviti kontinuirano da pruža podršku Centru u oblasti socijalnog preduzetništva, kao i u drugim sferama za koje je nadležno, saopšteno je iz ministarstva.

"Vlada Srbije i resorno ministarstvo, kojim rukovodim, podržavaju aktivnosti koje su usmerene ka podizanju svesti javnosti o osobama sa invaliditetom, nastojeći da svakoj grupaciji osoba sa invaliditetom omogući da oblikuje, izražava i realizuje svoje razvojne potrebe, kao i posebne interese, kao i da ima jednake mogućnosti i pravo na različitost", rekao je Đorđević.

PROČITAJTE JOŠ - Đorđević: U brizi o invalidima sledimo i ruske primere

On je najavio da će Ministarstvo podržati obeležavanje Međunarodnog dana belog štapa koji će biti održan 15. oktobra i naveo da je bolji položaj osoba sa invaliditetom odgovornost kako državnih institucija, tako i pojedinaca.

PROČITAJTE JOŠ -  Đorđević: Gazde će morati da osiguraju radnike

"Goran je veliki borac koji uprkos urođenoj slabovidosti uklanja duboko ukorenjene predrasude koje postoje prema ovoj kategoriji ljudi. Ministarstvo je prepoznalo veliki značaj svega što Nikolić radi za zajednicu i želi da ga svesrdno podrži u dal?im aktivnostima, kako bi sve osobe sa invaliditetom uživale jednako kvalitetne uslove za život i rad", istakao je ministar.

Goran Nikolić se nedavno vratio iz američkog grada Čikaga, gde je učestvovao u humanitarnoj trci u okviru koje je istrčao 77 uzastopnih maratona za 77 dana kako bi prikupio sredstva za završetak sportske sale Bogoslovije "Sveti Jovan Zlatousti" u Kragujevcu, čime bi Srbija dobila paraolimpijsku akademiju u punom kapacitetu po ugledu na svet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije