Devojčicu otrgli od brižnog oca da živi sa bludnikom

M. L. - J. Ž. S.

16. 08. 2019. u 22:02

Девојчицу отргли од брижног оца да живи са блудником

Ilustracija / Depositphotos

Kragujevčanin Ivan S. tvrdi da nije dobio starateljstvo nad ćerkom zbog uticaja bivše supruge. Otac navodi da devojčica sada živi na istoj adresi sa ujakom, osuđivanim bludnikom

POSEBNO odeljenje Višeg tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu najverovatnije će preuzeti slučaj određivanja starateljstva nad šestogodišnjom devojčicom iz Kragujevca. Starateljstvo nad njom najpre je dobila majka, suprotno želji deteta da živi sa ocem i posle mnogobrojnih veštačenja koja su potvrdila da je on idealan otac.

Pročitajte još: HAPŠENjE U PARAĆINU: Direktorka Centra za socijalni rad zloupotrebila položaj?

Otac devojčice Ivan S. kaže, za "Novosti", da je podneo prijavu protiv rukovodećih ljudi u Centru za socijalni rad, jer sumnja da je reč o korupciji, odnosno trgovini uticajem.

S druge strane, direktor Centra Momir Borić odbacuje ove navode i kaže da se sve radi u skladu sa zakonom i da se pritom strogo vodi računa o interesima štićenika, a posebno dece.

- Sve što je urađeno, urađeno je u skladu sa zakonom i uz poštovanje interesa štićenika Centra za socijalni rad, a posebno deteta - rekao je on.

Direktor Borić smatra da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ima sve potrebne mehanizme i nadzor nad svakom njihovom odlukom.

Pročitajte još: PORODICA NA UDARU: Roditeljima oduzeto čak 5.668 dece za pet godina

- Ako se i eventualno pogreši, postoji nadzor da se to ispravi - kazao je direktor Borić. - Svako ko ima bilo kakve indicije, pritužbe, ili je nezadovoljan odlukom Centra za socijalni rad, ima pravo da se obrati nadležnom ministarstvu, koje može da proveri svaku našu odluku.

Otac tvrdi da je u Centru za socijalni rad iniciran postupak kojim bi se on lišio roditeljskog prava.

- U sudskim veštačenjima mene navode kao idealnog roditelja, odnosno sa dobrim roditeljskim kapacitetima - kaže Ivan. - Mislim da se odgovorni u Centru plaše moje bivše supruge, jer je državni revizor i boje se kontrole.

On navodi da odgovorni u Centru za socijalni rad nisu uzeli u obzir činjenicu koju im je predočio, da na adresi gde živi njegova bivša supruga stanuje i njen brat, koji je osuđen zbog bludnih radnji.

- Uplašen sam za bezbednost svog deteta - kaže otac. - Radnici Centra za socijalni rad napravili su mi veliku muku. Uprkos veštačenjima i dokazima da sam dobar roditelj, pokušavaju da me liše roditeljskog prava i otuđuju dete od mene. Direktor štiti odluku svojih potčinjenih, uprkos validnoj dokumentaciji i mom apelu da budem sa svojim detetom. Plaše se eventualne kontrole njihovog poslovanja od strane državnog revizora, odnosno moje bivše žene.

On očekuje da će nadležno ministarstvo proveriti, kako tvrdi, nakaradne odluke socijalnih radnika i preduzeti odgovarajuće mere.

- Pre svega, trebalo bi ispoštovati želju deteta, koje želi da bude sa mnom - kaže Ivan.


SEDAM MINUTA RAZGOVORA

Ivan S. smatra da mu je dete zanemareno i dodaje da nijedan njegov predlog odgovorni u Centru za socijalni rad nisu prihvatili.

- U poslednja tri meseca svega sam sedam minuta razgovarao sa svojim detetom - kaže on. - Videli smo se samo nekoliko puta, i to u prostorijama Centra, u prisustvu radnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Rh+

16.08.2019. 22:18

Ženski lobi upravlja centrom. Današnji muškarci su totalno dezorijentisani i nemaju svest da i oni trebaju da imaju lobi.

Vala baš

17.08.2019. 11:53

@Rh+ - i Cezar i Aleksandar Makedonski i Napoleon su ustvari bili žene... Plavuša, pretpostavljam?

драгана

17.08.2019. 13:56

@Bcb - Nažalost.A muškarci da otvore oči kada biraju ženu i.majku svoje dece.

Патриота

17.08.2019. 09:58

Од мене би дијете могли отет једино ако би покренули трећи светски, жив се са тим помирио никад не бих!!!

Daci

19.08.2019. 15:04

I.S. je u avgustu prošle godine oteo dete od majke koja od tada nije mogla da ga vidi više od 10 meseci. Zbig toga mu je i Centar uskratio starateljstvo (dva dana kod oca i dva dana kod majke). Pomoć u skrivanju deteta mu je pružala radnica Centra koja mu je postala ljubavnica i zbog toga se razvela. Ta radnica Centra je sad uzbunjivač. Policija je više puta pokušala da nađe dete i na kraju ga je našla u njenom stanu.