OD SUTRA VELIKA AKCIJA POLICIJE: Pojačana kontrola brzine u saobraćaju

Tanjug

nedelja, 11. 08. 2019. u 17:27

ОД СУТРА ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Појачана контрола брзине у саобраћају

Foto Tanjug

Pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila od sutra do 18. avgusta
Pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila od sutra do 18. avgusta, saopštio je MUP.

Kako se navodi, ova međunarodna akcija će početi sutra u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine - ručne radare, radare u sistemima video - nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, ističe se u saopštenju.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.


Komentari (6)

goran

11.08.2019. 18:47

Ne treba se pise za akciju policije jer ovi bahati i alkoholicari sutra nece voziti. Akcija treba stalno da se radi ali u tajnosti.

veselnik

11.08.2019. 22:58

@goran - Zasto akcija? Zar im to ne treba da bude redovan posao? Hoce li plate dobijati samo kada su akcije, ili su stalno zaposleni?

Profesionalac

11.08.2019. 19:00

Slobodno nastavite akciju i posle 18. avgusta... Neće kontrola naneti štetu normalnim vozačima!

Puz

11.08.2019. 23:19

Kad god je bila ova akcija, nikad nisam sreo patrolu na putu (a svaki dan sam za volanom), za razliku od "obicnih" dana. Kod nas bi ova akcija zaista trebala 365 dana godisnje.