Iz Auto-moto saveza Srbije poručuju svim putnicima koji idu u Grčku i imaju nameru da tamo koriste usluge rent-a-car, da pre odlaska na put izvade Međunarodnu vozačku dozvolu.

Agencije u Grčkoj imaju pravo da insistiraju na posedovanju Međunarodne vozačke dozvole, uprkos tome što za naše državljane ista dozvola prilikom putovanja sopstvenim automobilom čak i nije potrebna, kažu u AMS S.

Iz Saveza prenose iskustvo J.I. (30) iz Beograda koji je isplanirao svoj odmor na Grčkom ostrvu Lefkada.

Pročitajte još - Brzo do papira za putovanje bez brige

"Toliko sam se radovao zasluženom godišnjem odmoru da sam napravio detaljnu mapu svih plaža na Lefkadi, koje ću obilaziti u narednih desetak dana koliko sam boravio u Grčkoj", priča ovaj Beograđanin.

Dodaje da mu udaljenost plaža od smeštaja, koji je rezervisao, nije predstavljao problem, jer je svakako planirao da po dolasku iznajmi automobil.

Međutim, "tu već kreću muke" prepričava on objašnjavajući da mu je za iznajmljivanje autombila u Grčkoj bilo neophodno da poseduje Međunarodnu vozacku dozvolu, koju sa sobom nije imao.

Zbog toga što se nije podrobno raspitao, kaže, do kraja odmora morao je da koristi javni prevoz u Grčkoj.

Tek po povratku u Beograd, navodi, saznao je da rent-a-car agencije u Grčkoj imaju pravo da insistiraju na posedovanju Međunarodne vozačke dozvole, a koja se, inače, može dobiti u bilo kojoj poslovnici Auto-moto saveza Srbije.