OSPORAVANjE diplome osnovnih studija ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Univerzitet Megatrend doživeo je kao urušavanje ugleda obrazovne ustanove koja je za 30 godina odškolovala 28.000 mladih ljudi.

Ovo je danas rekao predsednik Saveta Univerziteta Megatrend akademik Ljubiša Rakić, i naglasio da je reč o nepotrebnoj politizaciji, koja nanosi štetu ugledu Univerziteta, visokog školstva i države.

- Tražio sam da pogledam dokumentaciju o Stefanovićevom studiranju. Sve je izvedeno u skladu sa tada važećim zakonom, i univerzitetska javnost na to ne može da ima primedaba. Organizacija nastave i ispita, kvalitet nastavnika i ostalo zadovoljavali su sve univerzalne principe univerzitetske nastave - kaže akademik Rakić.

Novinska agencija Tanjug imala je uvid u Stefanovićev studentski dosije iz koga se vidi da je Stefanović upisao fakultet Megatrend International Expert Consortium Limited 1995. godine na smeru Biznis i menadžment, kao i da je slušao predavanja, polagao ispite i diplomirao. Fakultetsku diplomu preuzeo je 2004. godine.

Celokupan studentski dosije Nebojše Stefanovića, kome opozicija osporava da je završio osnovne studije, ali i slušao predavanja i polagao ispite, nalazi se u arhivi Megatrenda. Tu su upisni obrazac (ŠV 20), ispitne prijave, ispitni spiskovi, matična knjiga upisanih i diplomiranih studenata...


Pročitajte još - STEFANOVIĆ O SVOJOJ DIPLOMI: Osporiće i akreditaciju moje osnovne škole! Mogu da budem i najnepismeniji i najgluplji, ali nikome ništa nisam ukrao


- Niko do sada, čak ni oni koji osporavaju završene osnovne studije ministru policije, nije tražio uvid u dokumentaciju. Tanjugova ekipa je prva koja se obratila sa takvim zahtevom - navode u Megatrendu.

Ljubiša Rakić

U vreme Stefanovićevog studiranja, Biznis i menadžment bio je jedini studijski program, a predavači su, tvrde u Megatrendu, bili sa univerziteta iz Francuske, Engleske i Nemačke, kao i ugledni profesori domaćih državnih univerziteta.

- Megatrend International Expert Consortium funkcionisao je do 2004. godine, paralelno sa tada već osnovanim Megatrend univerzitetom. Imao je dozvolu za rad od tada nadležnog Saveznog ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom, koje je u to vreme jedino bilo nadležno za izdavanje takvih dozvola - navode u ovoj obrazovnoj ustanovi.


Fotografije: Tanjug

PRIZNANICE O ZAKUPU SAVA CENTRA

IZ arhive Megatrenda vidi se da su na studijskom programu Biznis i menadžment diplomirala 1.054 studenta, kao i da se nastava održavala u Sava centru, jer Megatrend tada nije imao svoju zgradu, već je zakupljivao prostor.

U arhivi Megatrenda čuvaju se i priznanice o plaćenom zakupu sale Sava centra, gde se, osim cene zakupa, navodi i da se sala iznajmljuje za održavanje nastave.
DOKAZ Studentski dosije Nebojše Stefanovića