Potpisani ugovori za stipendiranje najtalentovanijih studenata

Tanjug

utorak, 16. 07. 2019. u 13:25

Потписани уговори за стипендирање најталентованијих студената

Foto: Depositphotos

Šnajder elektrik je jedna od vodećih kompanija u Srbiji, koja je tokom 2018. godine obezbedila najveći broj stipendija za studente tehničkih fakulteta
Tokom zvanične posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji, predstavnici kompanije Šnajder elektrik potpisali su ugovore o saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu i Elektrotehničkim fakultetom u Beogradu, radi davanja doprinosa daljem razvoju IT sektora u Srbiji, kao i podrške najtalentovanijim studentima tokom školovanja.

Član Izvršnog odbora kompanije Šnajder elektrik Frederik Abal potpisao je ugovore sa dekanom Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu Radetom Doroslovačkim i dekanom Elektrotehničkog fakulteta (ETF) u Beogradu Milom Tomaševićem.

U saopštenju se navodi da je Šnajder elektrik jedna od vodećih kompanija u Srbiji, koja je tokom 2018. godine obezbedila najveći broj stipendija za studente tehničkih fakulteta.

PROČITAJTE JOŠ -Na univerzitetima ima mesta na budžetu

Stipendije Šnajder elektrik-a će dati značajan doprinos savladavanju praktičnog znanja, ali će studentima pružiti i veoma važnu finansijsku podršku tokom školovanja.

Rad na različitim projektima i mogućnost zaposlenja u kompaniji Šnajder elektrik DMS NS, nakon završenog fakulteta, dodatne su prednosti programa stipendiranja ove kompanije.

Tokom svih nivoa obrazovanja, studenti imaju podršku iskusnih eksperata, kao i mogućnost učešća u radionicama i svim vrstama edukacije koju kompanija organizuje za svoje zaposlene, a zahvaljujući kojima će moći da unaprede svoje znanje i veštine, što će im biti od velikog značaja u građenju budućih karijera, ističe se u saopštenju.

Šnajder elektrik će, takođe, svim stipendistima omogućiti da rade na najboljoj opremi i na razvoju najuspešnijih softvera, uz konstantan mentorski program tokom trajanja stipendije.

“Najvažnija investicija je investicija u obrazovanje generacija koje dolaze. Uvek moramo imati na umu da će samo kvalitetno obrazovani mladi ljudi voditi naš svet. Šnajder elektrik je kompanija koja je poznata po opredeljenju da ulaže u znanje i u kvalitet obrazovanja širom sveta, kao i po unapređivanju uslova rada za svoje zaposlene. Iz posvećenosti tim ciljevima potekla je i inicijativa za stipendiranje najboljih studenata tehničkih fakulteta u Srbiji”, istakao je član Izvršnog odbora kompanije Šnajder elektrik Frederik Abal nakon potpisivanja Sporazuma, a navodi se u saopštenju.

Šnajder elektrik DMS NS razvija ADMS softver zahvaljujući radu više od 800 inženjera, od kojih je većina potekla sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Dekan tog fakulteta, Rade Doroslovački podsetio je na činjenicu da uspešna saradnja između fakulteta i kompanije Šnajder elektrik traje već godinama i da je rezultirala time da je Novi Sad postao jedan od svetski prepoznatih IT centara.

Doroslovački je rekao da je Fakultet tehničkih nauka najveća obrazovna ustanova tog tipa u regionu sa 13 različitih odseka, čiji studenti trenutno rade na skoro 100 međunarodnih projekata.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda, Milo Tomašević, je nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji izrazio zahvalnost predstavnicima francuske kompanije koja je prepoznala kvalitet obrazovanja koje daje Elektrotehnički fakultet i istakao da je ovo primer saradnje dve vodeće ustanove u svojim oblastima delovanja.

Istakao je da bi svi trebalo da budemo ponosni na naše mlade stručnjake koji svojim radom utiču na globalni razvoj IT sektora.

"Ove stipendije obezbediće podršku tokom školovanja našim talentovanim studentima, koje sa ponosom pratimo i nakon što završe školovanje na fakultetu", dodao je Tomašević.

Šnajder elektrik DMS NS je i u proteklom periodu pružao podršku najboljim studentima tehničkih fakulteta. Kako bi se edukacija unapredila, Šnajder elektrik je otišao i korak dalje, pa tako već godinama zaposleni kompanije drže programe obuke za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Šnajder elektrik ulaganjem u edukaciju želi da doprinese razvoju IT struke u Srbiji, kao i transformaciji srpske industrije u digitalno doba, ističe se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije