SVI zajedno delimo i nosimo teret minulih vremena. Moramo biti jedinstveni i u sreći i u bolu, jer jedino na taj način možemo graditi sigurnu budućnost za svu našu decu i njihovo potomstvo. Sa ovog mesta, odgovorno mogu da vam kažem da Vlada Srbije predano radi na tom cilju - poručio je u subotu šef srpske diplomatije Ivica Dačić uručujući ključeve izbeglicama u Vršcu.

Krov nad glavom dobilo je 20 porodica izbeglih iz BiH i Hrvatske, a Dačić je najavio da je u planu izgradnja još 40 stanova u Vršcu. Prvi potpredsednik Vlade je istakao da će se u stanove useliti porodice koje su pre više od dve decenije, spasavajući živote, pobegle sa svojih ognjišta i našle utočište u Srbiji. On je pojasnio da je najveći donator regionalnog stambenog projekta EU i da uključuje četiri tipa stambenih rešenja. Konkretno u Vršcu, donacija je 421.057 evra, s tim što je Grad obezbedio infrastrukturu u vrednosti od 11,5 miliona dinara.

Pročitajte još - Dačić podelio ključeve za 40 stanova za izbeglice

Dačić je podsetio da su u Kamendinu 20. juna, na Svetski dan izbeglica, podeljeni ključevi za 270 porodica, a pre toga u Negotinu, Kladovu i Loznici.

- Nastavićemo i dalje sa istim entuzijazmom, s obzirom na to da smo prešli tek nešto više od pola puta, odnosno da smo od 7.000 stambenih rešenja u okviru ovog programa, sa ovim uručenjem podelili 3.568 stanova - rekao je ministar.