Brnabić primila u oproštajnu posetu ambasadora Norveške

Tanjug

petak, 12. 07. 2019. u 18:30

Брнабић примила у опроштајну посету амбасадора Норвешке

Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je u oproštajnu posetu ambasadora Norveške u Srbiji Arnea Sanesa Bjornstada sa kojim je razgovarala o bilateralnim odnosima dveju zemalja

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je u oproštajnu posetu ambasadora Norveške u Srbiji Arnea Sanesa Bjornstada sa kojim je razgovarala o bilateralnim odnosima dveju zemalja.


Ambasadoru Norveške zahvalila je na ličnom doprinosu i zalaganju na unapređenju saradnje, ističući da je politički dijalog naročito intenziviran poslednjih godina uzajamnim posetama zvaničnika na najvišem nivou.


Govoreći o odnosima dve države, ambasador je istakao da je primetan veliki napredak u pogledu saradnje u oblasti kulture i eUprave. On je izrazio zadovol?stvo zbog uspešne saradnje koju je u toku svog mandata imao, kako sa kabinetom premijera, tako i sa ministarstvima Vlade Srbije.


PROČITAJTE JOŠ: Brnabić: Srbija dobila potpuno elektronski inspekcijski nadzor


Predsednica vlade naglasila je da je Norveška jedan od najvećih donatora u Srbiji, a da je posebno zadovoljna kulturnom saradnjom koja je intenzivirana u proteklim godinama.


Ambasadoru Bjornstadu još jednom je zahvalila na dosadašnjem zalaganju i poželela mnogo uspeha u budućem profesionalnom angažovanju, sapšteno je iz Vlade Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije