KRALjEVO - Pripadnici Druge brigade Kopnene vojske Srbije (KoV) kojom komanduje brigadni general Željko Kuzmanović u petak su u Kraljevu, prigodnom svečanošću obeležili svoj Dan u znak sećanja na 12. jul 2007. godine kada je brigada formirana, ali i kao znamenje na Petrovdan 1805. kada je Karađorđe na boju na Karanovcu nadvladao Turke i trijumfalno umarširao u istoimenu varošicu poznatu kao - Kraljevo.

Svetom Liturgijom, i sečenjem slavskog kolača u Bogoslužbenim prostorijama u Komandi 2. brigade KoV, obeležen je Petrovdan - koji se slavi, i kao krsna slava Brigade.

Pročitajte još - Vojska Srbije ispunila sve zadatke na vežbi u Bugarskoj


Vojnoj svečanosti i svečanom defileu u krugu kaserne u Ribnici prisustvovali su zamenik Komandanta Kopnene vojske, brigadni general Vladeta Baltić, oficiri Vojske Srbije, predstavnici Raškog i Moravičkog ogruga, predstavnici lokalnih samouprava gradova i opština koji se nalaze u zoni odgovornosti ove brigade, kao i predstavnici SPC i Islamske verske zajednici, policije, boračkih udruženja i drugih institucija.
Ovom prilikom, najboljim i zaslužnim pripadnicima Druge brigade KoV uručene su prigodne nagrade i priznanja.

Fotografije: G. Šljivić
Istim povodom večeras će na platou ispred Doma Vojske u Kraljevu biti održan koncert umetničkog ansambla „Stanislav Binički“.