AFIRMISAO ISTINU O SRBIJI: Žan Kristof Bison se učlanio u Društvo novinara Vojvodine

Z. GRUMIĆ

11. 07. 2019. u 21:30

АФИРМИСАО ИСТИНУ О СРБИЈИ: Жан Кристоф Бисон се учланио у Друштво новинара Војводине

Foto: Z.Grumić

Zamenika glavnog urednika pariskog „Figaroa“ Žan Kristof Bison potpisao je pristupnicu i postao član Društva novinara Vojvodine

ZAMENIKA glavnog urednika pariskog „Figaroa“ Žan Kristof Bison potpisao je pristupnicu i postao član Društva novinara Vojvodine (DNV).


Bison, koji je na Tesla global forumu primio najviše priznanje „Belu golubicu“, izjavio je da je članstvo u DNV-u doživeo kao nagradu za svoj profesionalni rad na afirmaciji istine o Srbiji i negovanju francusko-srpskog prijateljstva.

- Pre dvadeset i tri godine bio sam prvi put u Srbiji i tada sam, izveštavajući o francuskom vojničkom groblju iz Prvog svetskog rata, bio oduševljen pažnjom i ljubavlju Srba prema Francuzima. Osetio sam tad neodoljivu potrebu da tu ljubav uzvratim – izjavio je drugi čovek uglednog francuskog lista posle potpisivanjapristupnice DNV-u i dodao da je, „bez ikakve propagande“ želeo da, istinitim izveštavanjem, pokaže pravo lice Srbije i da, kako je rekao, promeni lažnu sliku koja je Francuskoj javnosti nametnuta o Srbiji devedesetih godina.

PROČITAJTE JOŠ: Zamenik urednika "Figaroa" prkosi pretnjama posle reportaže o Srbima na KiM


Predsednik DNV-a Petar Kočić istakao je da je za DNV prioritet razvijanje međunarodne saradnje s ciljem da se doprinese istinitom izveštavanju o Srbiji. U tome je, kako je dodao, veliki doprinos Tesla global foruma na kojem je, osim sa Bisonom, sklopljena saradnja i sa Vladimirom Salovljevom, predsednikom Saveza novinara Rusije.

Bisonu je u Matici Srpskoj uručena prestižna nagrada Tesla global foruma Bela golubica za istinito izveštavanje o Srbiji.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije