Đukić Dejanović: Za izgradnju 50.000 stanova za bračne parove država ulaže 400 miliona evra

Beta

09. 07. 2019. u 11:28

Ђукић Дејановић: За изградњу 50.000 станова за брачне парове држава улаже 400 милиона евра

Slavica Đukić Dejanović / Foto N. Fifić

U Srbiji će u izgradnju 50.000 stanova za mlade bračne parove biti uloženo oko 400 miliona evra, potvrdila je danas ministarka zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović
U Srbiji će u izgradnju 50.000 stanova za mlade bračne parove biti uloženo oko 400 miliona evra, potvrdila je danas ministarka zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

"Sigurno da je ovo jedna od mera koja će obradovati sve one koje planiraju partnerstvo i porodični život", rekla je za RTS Đukić Dejanović navodeći da je u pitanju mera u okviru novog investicionog ciklusa.

Ona je navela da prema podacima iz 2011. godine, 60 odsto parova nema rešeno stambeno pitanje, a da se procenjuje da se ni danas situacija nije bitno promenila.

Ministarka je rekla da je u 2019. godini povećan broj sklopljenih brakova za 0,8 odsto, a da je povećan i broj novorođenih beba.

Pročitajte još - Đukić Dejanović: Trend razvoda, nažalost, uzeo maha


"Istina je da je u prvih pet meseci ove godine rođeno 835 beba više nego prošle godine i ti mali pomaci nas vrlo raduju ali treba sačekati kraj godine kako bismo videli gde smo na godišnjem nivou. Istina je takođe da se broj sklopljenih brakova povećao za 0,8 odsto što je takođe povoljan trend. Tako da nam se čini da ima razloga da razmišljamo da će u narednom periodu ako se nastavi takav trend biti nešto boljih demografskih parametara", rekla je Đukić Dejanovićeva.

Ona je dodala da je pozitivan prirodan priraštaj bio samo u šest opština – Preševu, Bujanovcu, Novom Pazaru, Tutinu, Novom Sadu i u beogradskoj gradskoj opštini Zvezdara.

"U tim opštinama smo na nivou očekivanog, a na ostalim mestima još uvek nije dobro. Cela Srbija je u potrebi da na najrazličitije načine podstakne mlade ljude da razmišljaju o proširenju svojih porodica", istakla je ministarka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Rh+

09.07.2019. 12:13

I ti bračni parovi dobiju jedan broj dece od kojih jedan broj ode na zapad i više nikad se ne vrati. Nažalost još jedan pogrešan pristup Gubimo vreme.U tom grmu neleži zec. Koliko ima mladih sa rešenim stambenim pitanjem i ništa.

Bivši

09.07.2019. 13:12

Ispada da će 8.000 evra koštati jedan stan u izgradnji. Mislim da se neko preračunao.