U Jagodini boravi visoki egipatski funkcioner, guverner regije Crveno more dr Ahmet Abdalah, koji je danas u pratnji svog domaćina, predsednika Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine i narodnog poslanika Dragana Markovića Palme i ambasadora Arapske Republike Egipat u Srbiji Amr Aldžuvejlija obišao jagodinski turistički kompleks.


Abdalah i ambasador Aldžuvejli su se slikali u Muzeju voštanih figura pored voštanih figura sadašnjeg predsednika Egipta Abdel Fatah El Sisija i nekadašnjeg egipatskog predsednika Gamal Abdel Nasera, osnivača nesvrstanih sa Josipom Brozom Titom, čija se takođe voštana figura nalazi u jagodinskom muzeju, kao i ruskog predsednika Vladimira Putina, sa kojima se egipatski guverner slikao.


Pročitajte još: Palma ugostio privrednu delegaciju iz Egipta


"Zahvaljujem se Draganu Markoviću Palmi što je moju želju ispunio. Prilikom moje poslednje posete Jagodini i ovom muzeju zamolio sam gospodina Palmu da se izrade i ovde postave figure El Sisija i Nasera. Izvanredno je što je to ovako brzo realizovano, za nekoliko meseci i što su voštane figure verno izrađene. I to samo pokazuje koliko svi zajedno gajimo dobre odnose između dva naroda, srpskog i egipatskog. Ovo je značajno i zbog novih generacija koje dolaze da uče o našoj istoriji, o podršci i ljubavi između Egipta i Srbije. Želim puno uspeha gospodinu Palmi, Jagodini i Srbiji", rekao je dr Ahmet Abdalah.Marković, guverner Abdalah i ambasador Aldžuvejli obišli su i prepun Akva park u Jagodini i razgovarali sa turistima. Prilikom njihovog obilaska iz bazena su se čule ovacije i aplauzi kao i skandiranje „Egipat, Egipat", u znak zahvalnosti guverneru Abdalahu i Arapskoj Republici Egipat na podršci Srbiji.