Preminula istaknuti sudija

V.N.

nedelja, 07. 07. 2019. u 17:08

Преминула истакнути судија

Jelena Vildović-Živković

Istaknuti sudija Jelena Vildović-Živković preminula 4. jula 2019. posle duge i teške bolesti i borbe sa njom
Istaknuti sudija Jelena Vildović-Živković (rođena 24.09.1959. u Beogradu) preminula je 4. jula 2019. posle duge i teške bolesti i borbe sa njom.


Bila je sudija Privrednog apelacionog suda u Beogradu počev od 2004. godine. Pre toga je radila kao sudija Trgovinskog suda u Beogradu počev od 1992. godine.


Svoju karijeru je započela kod advokata Slobodana Nikolića 1981. godine nakon završenog Pravnog fakulteta sa prosekom od 9,34, a zatim je zasnovala radni odnos kao pravnik u JAT-u u odeljenju za zastupanje pred sudom 1984. godine. Bila je zamenik predsednika Trgovinskog suda u Beogradu,zatim zamenik predsednika Privrednog apelacionog suda u Beogradu, sudija suda časti, predsednik odeljenja sudske prakse Privrednog apelacionog suda, glavni i odgovorni urednik biltena Privrednog apelacionog suda, aktivni učesnik i predavač na brojnim seminarima održanim na temu privrednog prava, privrednih sporova, stečaja, likvidacije, akcionarskih društava.


Pročitajte još: PRILIKOM POVRATKA SA LETOVANjA U EGIPTU: Sudija preminuo u avionu


Ostavila je za sobom, supruga Nebojšu Živkovićaistaknutog sudiju Višeg suda u Beogradu, dve ćerke i dve unuke , kao i sestru.


Sahrana će se obaviti u ponedeljak na Novom groblju, 08. jula 2019. godine.


Opelo počinje u 12.30h, a ispraćaj za kremaciju u 13 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije