SKANDAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Lažnu fotografiju podmetnuli kao dečji obrok u Tiršovoj (FOTO)

I. K.

05. 07. 2019. u 13:13

СКАНДАЛ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Лажну фотографију подметнули као дечји оброк у Тиршовој (ФОТО)

Foto: Printskrin Fejsbuk

Iz Ministarstva zdravlja reagovali su na foto ručka u plastičnoj posudi, koji se, kako je navedeno služi malim pacijentima. Hrana se isključivo služi u posudama od rostfraja
FOTOGRAFIJA ručka u plastičnoj posudi, koji se navodno služi malim pacijentima u dečijoj bolnici u Tiršovoj ulici, uznemirila je mnoge na Fejsbuku. U postu objavljenom 3. jula piše: “Kupus u plastičnij čaši. Ručak u dečjoj bolnici u Tiršovoj. A mi gradimo gondole, jarbole, fontane, avioni, kamioni, stadioni, doniramo za Notr Dam, doniramo Klintonovu fondaciju, ekonomski tigar u Evropi...”. Tim povodom oglasilo se Ministarstvo zdravlja koje je najoštrije osudilo objavu, ocenilo je kao neistinitu i poručilo da se ovakvi obroci ne serviraju u Univerzitetskoj dečjoj klinici.

U ministarstvu napominju da ovakve sramne obmane mogu da budu proizvod samo zlih i tužnih osoba koje u cilju političke borbe ne prezaju ni od nanošenja štete najmlađim pacijentima ove ustanove, odnosno našoj deci.

- Ovakve neistine za cilj imaju da ukaljaju sav trud, posvećenost i rad zdravstvenih radnika koji danonoćno brinu o zdravlju naše dece i istovremeno predstavljaju i krajnje pakostan napad na celokupni zdravstveni sistem naše zemlje i napredak koji smo ostvarili u ovoj oblasti, u proteklih pet godina - kažu u nadležnom ministasrtvu. - Univerzitetska dečija klinika Tiršova je zdravstvena ustanova u koju polažemo najviše nade onda kada je zdravlje naše dece u pitanju. Tamo se u potpunosti poštuju svi zakonski regulisani propisi o načinu pripreme, higijeni i podeli obroka pacijentima, kao i propisi o nutritivnoj vrednosti, sadržaju i kvalitetu obroka.

PROČITAJTE JOŠ - Mladenovac: Dele večeru bolesnicima bez pribora i tanjira, obrok dobijaju u salveti! (FOTO)

Ministarstvo je navelo da se u ovoj ustanovi dnevno spremi oko 1.200 obroka, koji se dele pet puta tokom dana na 19 odeljenja Klinike. Takođe, dnevno se pripremi 142 specijalnih obroka, u skladu sa specifičnom patologijom i potrebama ishrane dece. Svi spremljeni obroci su nutritivno raznovrsni i prilagođeni specifičnoj patologiji i uzrastu pacijenata, a serviraju se i dele pacijentima u posudama od rostfraja u skladu sa savremenim higijensko sanitarnim standardima.

Uz najoštrije izraze osude lažnih fotografija obroka i napada na našu decu, u Ministarstvu zdravlja navode da će i dalje da nastave da svakoga dana unapređuju i razvijaju naš zdravstveni sistem, i uvek stanu u zaštitu napora i truda naših lekara i ugleda zdravstvenih ustanova.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

dule

05.07.2019. 13:21

U ovakvim činijama se hrana ne služi ni u zatvorima više a pogotovo ne u dečijoj klinici.

esb-puerto@arcor.de

05.07.2019. 14:57

Nađite tog uljeza koji sa ivakvim potezima narušava legitimitet ove ustanove i sudite mu.

Srđan, N. Beograd

05.07.2019. 14:59

Naši ljudi hodaju po ulicama u vade iz kante hranu, o tome trebate da pišete.

Ceca

05.07.2019. 16:16

Ako je neistina, treba pronaci toga ko objavljuje takve dezinformacije i kazniti ga, ali ako je istina, onda je bas bruka!

kalin

05.07.2019. 21:49

@Ceca - Aha ako je neistina onda treba kazna,ako je istina onda samo bruka a ne kazna

Ljube

05.07.2019. 17:20

I hoce li neko odgovarati ako je stvarno ovo dokazano i istina ?! Sramno je ko ,kako ,koliko , sve pise o Srbiji .I nemojte da zaboravite koliko radite ,koliko cuvate ,koliko postujete svoju drzavu ,koliki ste nevernici ogromna vecina u Srbiji ,vi zivite i previse dobro ,

Alex

05.07.2019. 17:43

Ne bi me cudilo da je istina. Zalosno je sto se nece nista uraditi da se situacija poboljsa. Zdravstvo je (kao i sve ostalo u zemlji) na dnu

Rajacic Aleksandar

05.07.2019. 22:39

Da je lazna vec bi autor bio uhapsen za laznu informaciju. sve se bojim da je istina i da ce uskoro biti i nagradjeni nadleżni ,posto je kupus poznat kao vitaminskà bomba.

Cccc

06.07.2019. 08:12

Ovo je velika laz.Dete mi se ,na zalost,vec duze vreme leci u tirsovoj.Obroci ni nalik nisu ovome sto neko zeli da ismeje.koga bas toliko zanima i sluzi se ovakvim neljutskim lazima,ja bih ga licno uvela u tirsovu i osramorila pred svom decom koja se lece i cekaju da ozdrave i otrce u prvi parkic!!!