Prvi vikend jula donosi gužve na graničnim prelazima i pravcima ka moru

Tanjug

petak, 05. 07. 2019. u 13:54

Први викенд јула доноси гужве на граничним прелазима и правцима ка мору

Foto: Tanjug

Prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije" nema zadržavanja na naplatim stanicama
Sa ranim popodnevnim satima počinje prvi vikend u julu koji može doneti veći broj vozila na pojedinim graničnim prelazima, pojačan saobraćaj na Koridoru 10 ka Bugarskoj i Severnoj Makedoniji, kao i na magistralama koje vode ka Crnoj Gori i jadranskoj obali.

Mogući su povremeni kratkotrajni letnji pljuskovi koji na pojedinim deonicama mogu da uslove vlažne ili mokre kolovoze zbog kojih će vozačima biti potreban veći oprez za volanom, upozorio je AMSS.

Zbog očekivano pojačanog saobraćaja, ali i letnjih temperatura koje u najtoplijem delu dana mogu biti iznad 30 stepeni vozačima se za duža putovanja preporučuju rani jutarnji ili kasniji popodnevni sati.

PROČITAJTE JOŠ -Povećane kontrole plovila na rekama u Srbiji

Danas će biti pretežno sunčano i toplo, ali se posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju uglavnom u planinskim krajevima.

Prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije" nema zadržavanja na naplatim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim prelazima nema zadržavanja za putnička vozila.

Teretna vozila na Horgošu, na izlazu, čekaju šest sati, a na Batrovcima četiri sata.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, pa tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije