UDRUŽENjE privrednika sa severa Kosova i Metohije održalo je danas u 19 časova sastanak povodom štrajka upozorenja i zatvaranja prodavnica u srpskim sredinama.

Organizacija se po završetku skupa oglasila saopštenjem o sledećim koracima u borbi protiv prištinskih taksi, koje prenosimo u celosti:

Protest upozorenja je pokazao snagu, slogu i spremnost za borbu Srba na severu Kosova i Metohije.

Pokazali smo snagu, jedinstvo, da ne mogu da nas slome i da nećemo da trpimo da se puca i napada na one koji vrše snabdevanje osnovnim životnim namirnicama.

Pročitajte još: SITUACIJA NA SEVERU KiM ALRMANTNA: Nestaje lekova i hrane!

Svaki dalji pokušaj Prištine naići će na još snažniji odgovor.

Pošto je ovo protest upozorenja, radnje na severu koje će od sutra raditi, biće zatvorene na mnogo duže svaki sledeći put kada na nas ponovo budu pucali zato što vozimo mleko, brašno, zejtin ili novine na srpskom jeziku za srpski narod na severu Kosova i Metohije.

Svesni smo da nas čeka dugotrajna borba, koja zahteva jedinstvo, trud, možda i žrtvovanje... mi drugu zemlju nemamo i ovu našu ne damo nikom...

Apelujemo na međunarodnu zajednicu da konačno shvati dramatičnost situacije ovde na severu i da reaguje kako bi pacifikovala Prištinu, pre nego što se desi neki incident koji bi mogao stvari dovesti do tačke bez povratka.