NEUOBIČAJENE vremenske nepogode koje pogađaju Srbiju nemaju isključivo prirodne uzroke, već su i rezultat pokušaja ljudi da modifikuju klimu, rekli su u utorak stručnjaci Mašinskog fakulteta u Beogradu na promociji knjige "Hemijski tragovi, HAARP i potpuna dominacija na planeti Zemlji" autora Elane Friland.

Ovo je drugo delo u izdanju Mašinskog fakulteta koje se bavi savremenom primenom manje futurističkih pronalazaka Nikole Tesle, na kojima se baziraju moderne vojne tehnologije.

PROČITAJTE JOŠ - NATO 1999. EKSPERIMENTISAO NAD NAMA: Srbi 1999. ubijani i klimatskim oružjem


- Ovom knjigom Mašinski fakultet nastavlja misiju da iz novog ugla proučava delo našeg najvećeg naučnika i istovremeno prati savremene primene njegovih ideja - rekao je prof. dr Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta, obraćajući se mnogobrojnoj publici, koju su najvećim delom činili stručnjaci, od univerzitetskih profesora do eksperata za bezbednost. - Na prvom mestu onih koje su, suprotno njegovim humanističkim vizijama nauke, dovele do razvoja nove generacije oružja. Odgovornost akademske zajednice je da javnost na racionalan i naučni način upozna sa ovim tehnologijama, naročito ako mogu da proizvedu vremenske nepogode kakve su nas upravo snašle.

PROČITAJTE JOŠ - TEORIJE ZAVERE: HAARP i ebola tajna oružja novog poretka

Knjiga Elane Friland je u SAD izazvala burne reakcije, jer citira čak 1.500 izvora, od kojih su najveći broj zvanični dokumenti i patenti, uključujući i onaj pod imenom "Metod i oprema za modifikovanje regiona u Zemljinoj atmosferi, jonosferi, i/ili magnetosferi". Reč je o izumu američkog fizičara Bernarda Istlunda, tvorca i direktora prvog visokofrekventnog emisionog postrojenja HAARP na Aljasci.

- Danas u svetu, prema dostupnim podacima, postoji 47 takvih postrojenja. Suština HAARP je vojna upotreba za zagrevanje jonosfere radi stvaranja "ogledala" od plazme i izahorizontnih radara. Na današnjem nivou razvoja raketnog naoružanja sve je u brzini reagovanja na napad, pa je s vojnog stanovišta zloupotreba jonosfere bila neizbežna uz pomoć primene postrojenja koje nazivamo HAARP. Postoji neprestana trka u razvoju sistema za preventivno otkrivanje udara između Rusije i SAD - objasnio je recenzent knjige prof. dr Momčilo Milinović sa Katedre Mašinskog fakulteta za sisteme naoružanja.

Sa promocije na Mašinskom fakultetu,foto B.Subašić

Da bi sistem HAARP funkcionisao, jonosfera, ali i drugi delovi Zemljine atmosfere su zasipani tonama visokoprovodnih čestica zvanih kemtrejls.

- Onda je uočeno da na taj način moguće uticati na vremenske prilike ili širiti bolesti i rođena su nova oružja - kaže dr Milinović.

Svrha objavljivanja knjige "Hemijski tragovi, HAARP i potpuna dominacija na planeti Zemlji", kako je rečeno, nije stvaranje panike zloupotrebom straha javnosti od nepoznatog, već upravo suprotno - racionalizacija problema.

- HAARP je zaista granična oblast u kojoj primena jedne tehnologije ulazi u društvenu problematiku, jer njome mogu da se ostvare politički i vojni ciljevi. Klasični oružani sukobi još postoje kao manifestacija, ali ih je ova tehnologija, opasnija od nuklearnih silosa, prevazišla. Zastrašujuća je sama ideja o takozvanom neletalnom, nesmrtonosnom oružju kojim neko može da utiče na vremenske prilike tako da izazove uništenje useva, masovnu glad i kao posledicu društvene i političke potrese - zaključio je Vladimir Davidović, urednik izdanja, pomoćnik srpskog ministra pravde.

Poplave na beogradskim ulicama, foto D.Milovanović

POGLED ISPOD ZEMLjE

EMISIONE stanice HAARP služe i za ispitivanje morskih dubina radi otkrivanja protivničkih nuklearnih podmornica i unutrašnjosti Zemljine kore.

- Danas je takva tomografija Zemlje realnost, što se videlo nedavno kad su Amerikanci prikazali precizne podatke o severnokorejskim tunelima za nuklearne probe, iako su oni 800 metara u tlu.