Dolovac sa bavarskim tužiocem i potpredsednikom EVRODžAST-a

Tanjug

utorak, 18. 06. 2019. u 12:42

Доловац са баварским тужиоцем и потпредседником ЕВРОЏАСТ-а
Republicki javni tužilac Zagorka Dolovac razgovarala je danas u Beogradu s Generalnim tužiocem nemačke pokrajine Bavarske Rajnhardom Rotleom i potpredsednikom EVRODžAST-a (EVROJUST) Klausom Majerom Kabrijem

Republicki javni tužilac Zagorka Dolovac razgovarala je danas u Beogradu s Generalnim tužiocem nemačke pokrajine Bavarske Rajnhardom Rotleom i potpredsednikom EVROAST-a (EVROJUST) Klausom Majerom Kabrijem, koji sa saradnicima borave u Srbiji na poziv Republickog javnog tužilaštva.

Tom prilikom, Kabri je pohvalio rad javnog tužilaštva i ministarstva pravde u oblasti međunarodne saradnje i postupanju po zamolnicama EVROAST-a, čiji su organi, kako je rekao, dali saglasnost za zaključenje Sporazuma sa Srbijom, saopšteno je iz Republičkog javnog tužilaštva.

PROČITATJE JOŠ - NOVA PROFESIJA: Javnotužilački istražitelji-specijalci za složena krivična dela

Zagorka Dolovac istakla je zadovoljstvo na uzvratnoj poseti kolega iz Generalnog tužilaštva Bavarske, nakon prošlogodišnje posete srpskog Republickog javnog tužilaštva Nemačkoj, ocenivši da se održavanjem sastanaka između tužilaštava dve zemlje jača međusobna saradnja, što doprinosi uspešnoj borbi protiv kriminala.

Rajnhard Rotle složio se sa značajem efikasne saradnje između tužilaštava dve zemlje i pružio punu podršku njenom daljem razvoju.

On je naglasio da je Srbija jedna od najvažnijih država na Balkanu i da želi da produbi kontakt i saradnju s njenim tužilaštvom, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije