ŠARČEVIĆ ZA NOVOSTI: Test procurio iz neke škole; Biće smena zbog ovoga!

Novosti Online

18. 06. 2019. u 08:54

Kaže da su Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je „zatajilo" negde na terenu

ШАРЧЕВИЋ ЗА НОВОСТИ: Тест процурио из неке школе; Биће смена због овога!

Mladen Šarčević / Foto Ž. Knežević

Ministar prosvete Mladen Šarčević za „Novosti" potvrđuje da je test „provaljen" i to da se to dogodilo u nekoj školskoj upravi. Kaže da su Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je „zatajilo" negde na terenu.

- Neko je otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike. Ne znamo gde se to dogodilo, ali to će da utvrdi policija. Biće smena zbog ovoga – najavljuje Šarčević za „Novosti". – Svi će morati policiji da pokažu rezervne kese, pa će se utvrditi gde se ovo dogodilo.

Najavljuje i da je ovo poslednja godina kada ovakav rizik postoji, te da će od sledeće godine „sve biti digitalno".

Test iz matematike pomera se za četvrtak, a mali maturanti polažu u sredu, prema planu kombinovani test.

FORUM BEOGRADSKIH GIMNAZIJA: PREKINUTI POLAGANJE MALE MATURE I OMOGUĆITI UPIS UČENIKA NA OSNOVU USPEHA

Forum beogradskih gimnazija poziva ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da preuzme odgovornost za ponovljeni skandal oko polaganja završnog ispita za upis u srednje škole i omogući učenicima da se upišu na osnovu ostvarenog uspeha u osnovnoj školi, navodi se u saopštenju.

Današnji skandal sa provaljenim testovima je očigledna potvrda onoga na šta smo u prethodnom periodu upozoravali, kaže se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije