SASTANAK STEFANOVIĆA I NUHODžIĆA: Kriminalci nisu i neće biti sigurni

Tanjug

17. 06. 2019. u 14:26

САСТАНАК СТЕФАНОВИЋА И НУХОЏИЋА: Криминалци нису и неће бити сигурни

Foto MUP

Poručiči su da je saradnja srpske i crnogorske policije na suzbijanju organizovanog kriminala kontinuirana i kvalitetna, i da kriminalci nisu i neće biti sigurni, ni u Srbiji, ni u Crnoj Gori

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić, poručili su u ponedeljak u Beogradu da je saradnja srpske i crnogorske policije na suzbijanju organizovanog kriminala kontinuirana i kvalitetna, i da kriminalci nisu i neće biti sigurni, ni u Srbiji, ni u Crnoj Gori.

Ministar Stefanović je posle sastanka sa crnogorskim kolegom Nuhodžićem rekao da je saradnja na polju borbe protiv organizovanog kriminala efikasna i da pripadnici kriminalističkih policija brzo razmenjuju informacije koje su važne za otkrivanje krivičnih dela.

"Naš posao je zajednički. Imamo izuzetnu saradnju koja će se nastaviti i u budućnosti, jer hoćemo da kriminalci dobiju jasnu poruku da će policije izaći kao pobednici u borbi protiv organizovanog kriminala", istakao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, kriminalci obe države blisko sarađuju u organizaciji trgovine narkoticima i izvršenja drugih krivičnih dela, što zahteva još bližu saradnju naših policija.

"Dobro je što policije Srbije i Crne Gore jako brzo i efikasno otkrivaju krivična dela, razmenjuju informacije, pronalaze dokaze i trude se da kriminalce pošalju u zatvor. I prethodnih nekoliko dana smo blisko sarađivali na otkrivanju kriminalaca koji su izvršili najteža krivična dela na teritoriji i Srbije i Crne Gore i nastavićemo da razmenjujemo sve podatke koji mogu da dovedu do procesuiranja i rasvetljavanja najtežih krivičnih dela", istakao je Stefanović.

Pročitajte još - Stefanović: Drakonskim kaznama borićemo se protiv kriminala; Vanredni izbori zavise od mnogo faktora

Govoreći o saradnji graničnih policija dve zemlje, Stefanović je naveo da je sa kolegom Nuhodžićem razgovarao o proširenju kapaciteta graničnih prelaza, kako bi se građanima olakšao tranzit, ne samo tokom letnje sezone, već i tokom čitave godine.

"Cilj nam je i da zaustavimo šverc narkotika, robe, kao i prelazak lica koja su iz kriminogenog miljea“, rekao je Stefanović koji se zahvalio Nuhodžiću i pripadnicima crnogorske policije na izuzetnoj saradnji.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić istakao je saradnju kriminalističkih policija dve zemlje i zajedničkih operativnih timova koja je u prethodnom periodu rezultirala lociranjem lica koja se međunarodno potražuju, presecanjem kanala krijumčarenja narkotika i rasvetljavanjem teških krivičnih dela.

"Svedoci smo da kriminalne grupe deluju ne poznajući granice, ne samo u našem regionu, već i širom sveta. Zato je naš najbolji odgovor otvorena, efikasna i iskrena saradnja koja jasno govori da kriminalci nisu i neće biti sigurni ni u Srbiji ni u Crnoj Gori i da će se naše države snažno suprotstaviti i obračunati sa organizovanim kriminalom", istakao je Nuhodžić.

On je podsetio da je prošle godine između dva ministarstva potpisan sporazum koji će stanovništvu u pograničnim opštinama Crne Gore i Srbije olakšati kretanje i prelaženje granice u cilju rešavanja njihovih svakodnevnih potreba.

"Raduje me da je u završnoj fazi formiranje komisije koja se bavi ovom problematikom i da će vrlo brzo doći do implementacije ovog sporazuma“, rekao je Nuhodžić.

Foto MUP

Prema njegovim rečima, na sastanku je dogovoreno da se razmotri mogućnost izgradnje zajedničkog graničnog prelaza u Boljarima, na auto-putu koji će biti vrlo značajna saobraćajnica između dve države.

Nuhodžić se osvrnuo i na saradnju kroz zajedničke patrole tokom letnje turističke sezone i istakao da taj vid saradnje značajno doprinosi povećanju sigurnosti turista iz Srbije koji dolaze i borave u Crnoj Gori.

Crnogorski ministar izrazio je zadovoljstvo posetom Srbiji povodom proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

МујоЗагреб

17.06.2019. 15:04

Треба затворити границу са ЦГ и проблем ће бити ријешен. Свим држављанима ЦГ забранити улазак у Србију сем ако имају српски пасош. Српске туристе преусмјерити ка Грчкој и Бугарског.