SRPKINjA SE 20 GODINA BORI ZA SVOJU IMOVINU U PRIŠTINI: Kaćuša Jašari u mom stanu se dve decenije baškari

Dragana Zečević

16. 06. 2019. u 08:02

СРПКИЊА СЕ 20 ГОДИНА БОРИ ЗА СВОЈУ ИМОВИНУ У ПРИШТИНИ: Каћуша Јашари у мом стану се две деценије башкари

Kaćuša Jašari / Radmila Todić Vulićević

Ispovest - Radmila Todić Vulićević, humanitarka i književnica, o životnoj bici koju punih 20 godina bije za parče svoje imovinu u centru Prištine

MOJ stan u Prištini već 20 godina bez ikakve nadoknade koristi Kaćuša Jašari, političarka čiji je otac Halil Fejzulahu takođe bio političar iz vremena nekadašnje SFRJ. Ne gubim nadu da ću nekako uspeti da povratim svoju imovinu u samom centru ovog grada, u Goleškoj ulici.

Ovako, za "Novosti", govori Radmila Todić Vulićević, humanitarka i književnica iz Prištine, dok se sa tugom u glasu priseća dana od pre ravno dve decenije kada je bila primorana da sa porodicom napusti dom, koji im je odmah uzurpiran. Kaže i da je od početka počela da traži pravdu u svim relevantnim međunarodnim i domaćim organizacijama, kao i onim koje su se bavile zaštitom ljudskih prava, ali bezuspešno.

Pročitajte još - OTIMAČINA BEZ PRESEDANA: Uzurpirana imovina Srba na Kosmetu vredi više milijardi evra

- Najveća ironija je u tome što je Jašarijeva uzurpirala stan koji mi je dodelila Komisija Izvršnog veća Skupštine AP Kosova i Metohije, dok je ista ta komisija svojevremeno njenom ocu dodelila stan usred Beograda. Moj stan u Prištini, falsifikovanjem, ona je prevela na svog, sada već pokojnog oca - ističe Radmila, revoltirana nepravdom i neprimerenim odnosom nadležnih institucija prema srpskoj imovini na Kosmetu.

U ČUDU se naša sagovornica priseća 2006. godine, kada je od Agencije Ujedinjenih nacija - HPD dobila rešenje da će "uzurpatori morati da joj isplate novac za stan jer je ona vlasnik, ali da imaju pravo na korišćenje".

- Niko nije umeo da mi objasni i pojasni značaj tog rešenja. U međuvremenu, ne znam na koji način, uspeli su da taj stan upišu u katastar na ime navodnog vlasnika Halila Fejzulahua, koji je preminuo 2007. godine - govori nam Radmila .

Ova Prištevka ističe da svoj slučaj i danas prezentuje svim međunarodnim predstavnicima na KiM kako bi ukazala na hiljade sličnih slučajeva uzurpacije srpske imovine.

NIJE NAPUSTILA KOSOVO

ROĐENA u Uroševcu, Radmila je od druge godine života živela u Prištini gde je završila Ekonomski fakultet i osnovala porodicu. I pored izbeglištva iz sopstvenog grada, nastavila je da živi na Kosmetu u obližnjoj Gračanici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

MILOŠ

16.06.2019. 08:12

Draga gospođo međunarodno pravo je umrlo kada su kauboji zajahali, na snazi je zakon kolta.

svensrb

16.06.2019. 08:28

Teško je sa šiptarima? Oni hoće da otimaju? Tito je njih izdigao sa Enver Hodžom. Isterao je 200.000 srba a uvezao 300.000 Albanaca. Srbima zabranio povratak. Tito je bio Najgori GENOCIJAŠ SRBIMA? kum šiptaru za 10TO dete Pa ih je narodio na Kosovu. To neće niko da zna? TO JE OTIMAČINA SRPSKE SVETINJE? To su sve neki bivši šefovi država? Koji lažu i pomažu njihove laži Isto kao Marti Arti sari? Njega su Ustaše platile Švedskim krunama da laže na Srbe. Da imaju u genima Genocid?

d

16.06.2019. 11:54

@svensrb - jadnice, tito je bio jedan, svi kerovi oko njega bili su srpska gamad i budale, krcuni, rankovici i ostali uvlakaci i radili su sta im gazda kaze, sta je on kriv ? da je bilo ljudi bilo bi drugacije, al srbi su samo bedna poslusna raja, pitas li se zasto si u svedskoj a ne u srbistanu ? zato ...

toma

16.06.2019. 08:40

Hteo bi samo da znam šta se desilo sa onim stanom što je bio dodeljen u Beigradu ocu ove Albanke,to je bila politička menjaža? Verovatno su posle rata uzurpirali obadva stana po političkoj strani. Garantujem da u tom Beogradskom stanu žive deca nekih naših političara.

Drug Tito

16.06.2019. 09:26

Znaci vi taj stan niste kupili kao ostali smrtnici vec dobili po politickoj liniji?Pa to onda i nije vas stan vec stan AP KiM, sada je ta ista AP KiM dodelila taj stan nekom drugom politicaru.

dane

16.06.2019. 10:49

To je zato jer si pravoslavne vere i odmah si diskriminisana. Tako je isto i u HR i mnogim drzavama koje imaju nepisano pravilo diskriminacije prema pravoslavnim vernicima. I u nekim zapadnim zemljama cim si pravoslavna odmah te drugacije posmatraju. Ima i onih lepsih primera takodje. Ali na okupiranom KiM je situacija ocajna i javno izrazena jedno njihovi mentori pricaju i lazu a drugo rade.

Sofra

16.06.2019. 10:59

ma kupiće njoj građani Srbije neku lepu kućicu ili stan,a ima vremena možda i ovaj utopi kao većina

Зашто нас држе ниско

16.06.2019. 12:16

Супер... Очекуј помоћ уличарског кабаре који ДИРЕКТНО спонзоришу шиптари "1.(njo) od(par) 5(pes) miliona" да НАПЛАТИШ ЗАОСТАЛЕ и БУДУЋЕ КИРИЈЕ уз ЦЕЛОКУПНУ ОДШТЕТУ ЗА АМОРТИЗАЦИЈУ СТАНА до ПОВРАТКА НЕКРЕТНИНЕ ТЕБИ КАО ВЛАСНИКУ...

Mnogo nam je teško

16.06.2019. 15:34

ne moramo se zato ujedati! Diži glavu, Srbijo , ujedinjuj se, izginusmo!