Usvojen pravilnik o školskom kalendaru u Vojvodini

Tanjug

03. 06. 2019. u 22:41

Усвојен правилник о школском календару у Војводини

Ilustracija, Foto V.Danilov

Nova školska godina u Vojvodini počeće u ponedeljak, 2. septembra, a prvo polugodište trajaće do 23. decembra 2019. godine, zaključno sa ponedeljkom, predviđeno je pravilnikom o školskom kalendaru

Nova školska godina u Vojvodini počeće u ponedeljak, 2. septembra, a prvo polugodište trajaće do 23. decembra 2019. godine, zaključno sa ponedeljkom, predviđeno je pravilnikom o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole na teritoriji pokrajine.


Nakon zimskog raspusta, đaci će se vratiti u svoje školske klupe u sredu, 15. januara 2020. godine, a završetak nastavne godine zavisi od nastavnog plana za osnovne i srednje škole, saopštila je danas pokrajinska vlada.


Učenici osnovnih škola neće imati ni jednu nastavnu subotu, dok će srednjoškolci imati dve, i to 16. novembra 2019. godine i 18. januara 2020. godine.


Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Mihalj NJilaš rekao je da je i ove godine prilikom izrade pravilnika o školskim kalendarima poštovane specifičnosti pokrajine Vojvodine u pogledu velikog broja nacionalnih manjina, kao i verskih zajednica koje žive na ovom području.


PROČITAJTE I: Prvaka 2.500 manje


Dodao je da su pokrajinski školski kalendari usaglašeni sa republičkim kad je reč o početku i kraju školske godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije