Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je policija u Srbiji značajno podmlađena, ali da će se sa tom politikom nastaviti i dalje.


On je naglasio da je ovih dana promovisano 711 policajaca i vatrogasaca i da će još toliko biti na jesen.


"Direkcija policije pravi dobar kadrovski plan u kome ima dovoljno iskusnih kolega i dovoljan broj mladih kolega koji podmlađuju sastav policije i imaju vremena da nauče posao", rekao je Stefanović za TV Pink.


Dodaje da ukoliko Srbija želi da se bori protiv narko dilera, silovatelja, ubica, mora da ima dovoljan broj obučenih policajaca.


PROČITAJTE JOŠ: Vučić: Zaštitićemo građane, brinućemo o policajcima; Policajci: Služićemo otadžbini


"Uložili smo mnogo napora u prethodnih nekoliko godina i sada imamo značajno podmlađivanje. Ne može za godinu, dve sve da se uradi. Sada smo primili 711 novih policajaca i vatrogasaca i još toliko ćemo primiti na jesen", naveo je on.


Dodaje da će imati mogućnost da se zaposle u policiji i deca policajaca koji su poginuli u obračunima sa teroristima, kriminalcima ili tokom NATO bombardovanja.


"Svako dete koje hoće da radi u MUP-u biće mu pružena prilika. Hoćemo da pokažemo da smo ponosni na njihovu žrtvu. Oni su dali najviše što su mogli da bi mi bili slobodni i moramo da pokažemo poštovanje", zaključio je on.