Američki admiral: Tranzicija KBS mora biti u koordinaciji sa NATO

D. Z.

22. 05. 2019. u 14:59

Амерички адмирал: Транзиција КБС мора бити у координацији са НАТО

Džejms Fogo Foto EPA

Komandant južnog krila Nato, američki admiral Džejms Fogo sastao se u sredu u Prištini sa predstavnicima tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, Rustemom Berišom i general-pukovnikom Rahmanom Ramom

Komandant južnog krila Nato, američki admiral Džejms Fogo sastao se u sredu u Prištini sa predstavnicima tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, Rustemom Berišom i general-pukovnikom Rahmanom Ramom.

Naime, kako se navodi u saopštenju KFOR-a dostavljenom medijima, sastanak je bio posvećen „trenutnom bezbednosnom stanju na Kosovu, u kontekstu misije KFOR-a obezbeđivanja bezbednog okruženje i slobode kretanja za sve ljude na Kosovu, po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN.“

Pročitajte još - Novi komandant NATO u poseti Visokim Dečanima

-Tokom posete, Fogo je razgovarao o pitanju kosovskog plana za tranziciju Kosovskih bezbednosnih snaga-dodaje se u saopštenju ove misije medijima o pomenutoj poseti i dodaje da je admiral Fogo ponovio svoje očekivanje da će tranzicija „KBS“ biti progresivan, transparentan i inkluzivan napor i da će se ostvariti u bliskoj koordinaciji sa NATO-om i međunarodnom zajednicom.

Inače u saopštenju se dodaje da NATO posredstvom misije KFOR-s ostaje posvećen bezbednom okruženju na Kosovu i stabilnosti šireg Zapadnog Balkana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mika

22.05.2019. 16:39

Admirale uzmi kola sa BG tablicama pa se prosetaj po Pristini da vidis koliko ce ti tvoj KFOR biti od pomoci, a nasi ljudi tamo pokusavaju da zive zivot na zemlji svojih pradedova.

Miso.Pec

22.05.2019. 22:25

Dali u toj rezoluciji na koju se poziva Fogo stoji da se mogu od terorističke OVK formirati KBS ili još gore vojska Kosova.