JAGODINA - U Jagodini je u utorak održana komemorativna svečanost povodom pogibije komadanta 63. padobranske brigade Gorana Ostojića na Košarama u borbi sa albanskim teroristima.

Svečanost je održana na terenima osnovne škole, koja nosi ime Ostojica, a učestovali su padobranci 63. padobranske brigade Vojske Srbije, pripadnici specijalne vojne jedinice, karatisti Jagodine i Gornjeg Milanovca, izviđači...

Njih je pozdravio major 63. padobranske brogade Milovan Ilić, a svečanost je počela polaganjem venaca na spomen bistu Ostojiću u holu škole i padobranskim skokovima.

PROČITAJTE JOŠ - Odata počast heroju sa Košara

Padobranci su nosili zastavu Srbije i zastavu 63. padobranske brigade, a specijalna jedinica Vojske je pred brojnom publikom izvela vežbu.

Foto arhiva


Potpukovnik Goran Ostojić, najbolji oficir mlade generacije VS, poginuo je 28. jula 1998. nedaleko od karaule "Košare". Rođen je 1962. godine u Bačkom Dobrom Polju kod Vrbasa. U Jagodini, gde mu i sada žive otac i brat, završio je osnovnu školu i Gimnaziju. Posle završene Vojne akademije raspoređen je u 63. padobransku brigadu Niš. Odlikovan je ordenom za hrabrost. Prošle subote poštu su Ostojiću odali motoristi Srbije.

Foto Facebook