Ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, čestitao je Dan Goranaca pripadnicima tog naroda i poručio da će pomoći u težnji da stvore bolje i prosperitetnije okruženje i bolje uslove života.

"Goranski narod je važan kao i svi narodi na Kosovu i upravo zbog toga će Ministarstvo na čijem sam čelu nastaviti da pomaže u nameri da opstanete na svojim ognjištinma", naveo je Jevtić u saopštenju.

Jevtić je Gorancima poželeo i puno zdravlja, snage i volje da "svakoga dana postajemo bolji, živimo u miru, međusobnom uvažavanju i toleranciji“.

PROČITAJTE JOŠ - Đurić čestitao Gorancima Đurđevdan i Dan opštine

Naglasio je da su Goranci dobar pokazatelj opstanka na Kosovu, uprkos teškim vremenima, kao i da su ponosni na svoju tradiciju i uporni da ostanu i opstanu u svojim domovima.

VULIN ČESTITAO DAN OPŠTINE GORA

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je svim Gorancima Dan opštine Gora.

"Želim vam napredak na svakom polju, mir i sigurnost i da opstanete u rodnim brdima. Bez Goranaca, Gora je samo planina, sa vama ona je zavetni dom hrabrih i čestitih ljudi, čuvar običaja i vekova neprekinutog trajanja", poručio je Vulin.

On je istakao da bi bez Goranaca Srbija bila siromašnija za "narod hrabrih i odanih, narod koji Srbiju nije nikada i nipošto napustio i zaboravio".

"Želim vam da na ponos svoje dece sačuvate raskoš vaših običaja i sećanja, a da se svojoj Gori uvek i iznova vraćate", poručio je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.