Na Balkanskoj olimpijadi mladim matematičarima 6 medalja; Premijerka čestitala šampionima

Tanjug

04. 05. 2019. u 09:06

На Балканској олимпијади младим математичарима 6 медаља; Премијерка честитала шампионима

Depositphotos

Na takmičenju je učestovalo 11 zvaničnih i šest gostujućih zemalja, dodaje se u saopštenju
Mladi matematičari Srbije postigli su još jedan vredan uspeh - na 36. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja se od 29. aprila do 5. maja održava u Moldaviji, osvojili su u ekipnoj konkurenciji prvo mesto, a u pojedinačnoj šest medalja - tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane.

Kako je saopštilo Društvo matematičara Srbije, zlatne medalje osvojili su Aleksa Milojević, Jovan Toromanović i Miloš Milićev, srebrnu Pavle Martinović, a bronzane Jelena Ivančić i Vladimir Viktor Mirjanić.


Svi članovi ekipe su učenici Matematičke gimnazije u Beogradu.

Ekipu su vodili doktor Bojan Bašić (Novi Sad) i doktor Dušan Đukić (Beograd).

Na takmičenju je učestovalo 11 zvaničnih i šest gostujućih zemalja, dodaje se u saopštenju.

ČESTITKA PREMIJERKE

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas mladim srpskim matematičarima osvojeno prvo ekipno mesto na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja se od 29. aprila do 5. maja održava u Moldaviji.

"Još jedan fantastičan uspeh mladih matematičara iz Srbije. Čestitam od srca našim šampionima koju su osvojili ekipno prvo mesto u Moldaviji. Vi ste naši najbolji ambasadori u svetu i predstavljate pravo lice Srbije. Hvala Vam što ste nas učinili ponosnim i želim Vam još mnogo uspeha na narednim takmičenjima i istrajnosti u daljem obrazovanju i školovanju", navela je premijerka u čestitki.

Mladi matematičari Srbije su na 36. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Moldaviji osvojili u ekipnoj konkurenciji prvo mesto, a u pojedinačnoj šest medalja - tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije