TIM studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu je na 26. takmičenju studenata prava, koje je održano u Beču, postigao veliki uspeh plasmanom u finalne runde usmenog dela takmičenja u konkurenciji od preko 370 fakulteta iz više od 85 zemalja sveta. Studenti David Vučinić i Stefan Stanimirović nagrađeni su kao jedni od najboljih govornika.

Stefan Stanimirović je za svoje pravničke veštine dobio pohvalnu nagradu koju je ove godine dobilo svega tri odsto učesnika, a David Vučinić je osvojio visoko drugo mesto u konkurenciji 2.500 učesnika čime je ostvaren najveći uspeh beogradskog tima u ovom segmentu takmičenja za 17 godina učešća.


PROČITAJTE JOŠ:
Dragan Jočić: Sa Crkvom smo uvek opstajali

- Reč je o najvećem međunarodnom takmičenju studenata prava, naši takmičari bili su izvanredni, takmičenje je bilo iz oblasti arbitraže i međunarodnog privrednog prava i sve to na engleskom jeziku - kaže, za naš list, docent Milena Đorđević, upravnica Centra za pravne veštine, koja je i ove kao i prethodnih 16 godina pripremala studente za takmičenje.

Inače, beogradski tim je ove godine činilo osmoro studenata četvrte godine i master studija: Teodora Vujošević, Mila Đorđević, Una Draganić, Ljubiša Vulić, Matija Savović, Stefan Petrović, Stefan Stanimirović i David Vučinić, dok je u pisanoj fazi takmičenja učestvovala i studentkinja Jelisaveta Boljanović.

Po broju osvojenih nagrada tokom 17 godina učešća na ovom takmičenju, Pravni fakultet u Beogradu se i dalje nalazi u deset najboljih fakulteta sveta.