Operisali bez otvaranja stomaka

V.N.

24. 04. 2019. u 20:10

Оперисали без отварања стомака

Foto Tanjug

U KBC "Dr Dragiša Mišović" trening za srpske hirurge: dvoje pacijenata sa tumorom na debelom crevu operisao je laparoskopski dr Amdžad Parvaiz iz Velike Britanije

DVOJE pacijenata sa tumorom na debelom crevu operisano je u sredu laparoskopski, bez otvaranja stomaka, u KBC "Dragiša Mišović". Intervenciju je uradio profesor dr Amdžad Parvaiz iz Velike Britanije. On će danas operisati još jednog pacijenta, u okviru treninga za hirurge iz Srbije i Nacionalnog programa laparoskopske hirurgije karcinoma debelog creva koji je pokrenulo Ministarstvo zdravlja.

- Naš cilj je da u svim bolnicama gde se rade laparoskopske operacije karcinoma debelog creva imamo isti standard, da nemamo situaciju da nam pacijenti zbog te operacije dolaze iz unutrašnjosti u Beograd, već da se to radi svuda u Srbiji - rekao je ministar Zlatibor Lončar.


PROČITAJTE JOŠ:
Operacije bez reza u 30 bolnica

U "Mišoviću", prema rečima direktora prof. dr Vladimira Đukića, osam hirurga operiše kolon laparoskopski, a u proteklih pet meseci urađeno je 100 takvih operacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Mikica

24.04.2019. 21:21

EPP sa idejom da se predstave operacije stare više od decenije avangardnim. Znamo kakav je sistem zdravstva, od korumpiranosti do neznanja i bahatosti.

Iva

25.04.2019. 07:43

@Dex - Ohhhh zaista?!! Zbog toga vas je crnogorske brace vise u Srbiji i Beogradu no u maticnoj vasoj "Monte Negro " Hajdete, ne budite smesni !!

Vlasta Vladin

24.04.2019. 22:14

срби срби ви читате и информишетесе па и коментаришете ро српски. Не читате да би поздравили напредак у медицини. А да ли сте мислили о томе да се и вама сутра то може десити. А онда плачете ко заднье .... иои докторе помозите паметньаковичи !

Civokrim Danen

24.04.2019. 22:34

koje unutrasnjosti ministre,jel si ti ministar srbije ili beograda?a sta ste vi ako smo mi unutrasnjost

Slavica Mazak Bešlić

24.04.2019. 23:38

Pokrenite pravo lečenje koje izlečuje, to pravo je jedino lečenje ojačanim T-limfocitima ( 15.10.2018. doktori su dobili Nobelovu nagradu ), bolestan je ceo organizam, a ne samo jedan organ, za izlečenje je potrrebno lečiti ceo organizam, ali ne doživottno nego do ozdravljenja. Laparoscopia ni hirurgija, ni citostatici ni zračenje ne izlečuju nego leče - bez izlečenja.Pacijentima to nije dovoljno dobro.

električar

25.04.2019. 07:44

Pozdravljamo svaki pozitivan korak u specijalističkim sferama medicine. Ali, dok ne stvorite uslove da se otklone ili bar smanje gužve u ambulantama opšte medicine, ovo su ipak "epizodne stvari", Kakva je to medicina gde, kad mene nešto zaboli, ja dodjem kod lekara opšte prakse, a medicinska sestra mi kaže: "Zakazujem vam pregled kroz pet ili čak deset dana ..." O kakvoj medicini vi onda govorite ? Šta ćete reći, da nemate para za više lekara opšte prakse ? Onda malo smanjite hvalisanje !!!

srki

25.04.2019. 08:35

Prvo, sta radi ministar ovde. Zasto je on tako bitan pa je na ovoj slici Drugo. T-limfociti su resenje...ali ocigledno to ministar nezna ili je bolje da dovede neke profesore (za novac naravno) , da bi oni kasnije njega pozvali da gostuje i on negde, za neku kintu

Dalibor

25.04.2019. 16:22

"da nam pacijenti zbog te operacije dolaze iz unutrašnjosti u Beograd, ", a vi bas ne volite da niko drugi dolazi u vas Beograd ?