HRABRO braneći svoju otadžbinu Srbiju na granici sa Albanijom, 19. aprila 1999, u svojoj dvadesetoj godini, poginuo je Naser Vučelj, pripadnik tadašnje Vojske SR Jugoslavije, iz naselja Mur kod Novog Pazara. Bio je pripadnik Prve čet Drugog bataljona 125. motorizovane brigade.

Na novopazarskom groblju, Naseru su u petak poštu odali predstavnici Vojske Srbije, njegovi ratni drugovi, roditelji, rodbina i prijatelji. Istovremeno, na predlog Vojske Srbije i Naserovih saboraca, Gradska uprava u Novom Pazaru odlučila je da jedna ulica u ovom gradu, najverovatnije u naselju Mur, ponese ime ovog hrabrog ratnika sa Košara.

PROČITAJTE JOŠ - OTIŠAO NA KOŠARE I NIJE SE VRATIO: Banja Koviljača se seća svog stradalog junaka Ivice Ivanovića, heroja bez groba

- Mnogi su Naseru tada govorili da ne treba da ide na odsluženje vojnog roka, jer će da se zarati, da bi valjalo da se negde skloni. Mogao je da ode kod oca Alije, koji je tada radio u Nemačkoj, ali on to nije želeo. Nameravao je da časno oduži dug prema svojoj domovini, a potom da se zaposli i osnuje svoju porodicu. Nažalost, sudbina je htela drugačije - priča Naserova majka Sadija Vučelj.

Ona kaže da su bol i praznina u njenom srcu i duši veliki, ali da je ponosna na svog

sina koji se časno borio za slobodu svoje zemlje.

- Pet dana pre nego što je poginuo, čuli smo se telefonom. Rekao nam je da je dobro i da ne treba da brinemo. Poslao sam mu i novac, koji nije uspeo da dobije jer ga je smrt preduhitrila. Da je imao dece, da je bar nešto ostalo iza njega, bilo bi nam lakše. Tešimo se što imamo još dvojicu sinova i unučad - kaže Naserov otac Alija.