Direktor RGZ-a: Neobičan štrajk i lažni zahtevi

Tanjug

17. 04. 2019. u 10:41

Директор РГЗ-а: Необичан штрајк и лажни захтеви

Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković Foto promo

Od ovog ponedeljka obezbeđen je minimum procesa rada u katastru, što znači da najmanje 30 odsto zaposlenih mora da radi, navodi RTS, a direktor RGZ-a Borko Drašković ističe da su gužve samo u 27. marta i u Zemunu
BEOGRAD - Od ovog ponedeljka obezbeđen je minimum procesa rada u katastru, što znači da najmanje 30 odsto zaposlenih mora da radi, navodi RTS, a direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković ističe da su gužve samo u 27. marta i u Zemunu.

Drašković je rekao da su podnete krivične prijave protiv organizatora štrajka, jer nisu definisali šta je cilj.

Prema rečima Draškovića, gužve su samo na dve lokacije katastra, u Zemunu i u Ulici 27. marta dok se u ostalim katastrima radi normalno, kao i sve vreme štrajka.

Direktor RGZ-a očekuje da će do kraja nedelje početi redovni režim rada. "Prijavljeno je da štrajkuje 105 ljudi, dok u Republičkom geodetskom zavodu radi 3.000 ljudi. To je manje od broja ljudi koji su na bolovanju", rekao je Drašković.

PROČITAJTE JOŠ - Đorđević: Sporazum sa RGZ-om mora da se sprovede

Kako je naveo, u pitanju je specifičan i neobičan štrajk, "koji u savremenoj istoriji nije poznat" i dodao da su građani zbunjeni i da trpe, kao i privreda Srbije.

Štrajk još nije prekinut jer, dodao je, zahtevi koji su bili skriveni nikada nisu obznanjeni.

"Svi zahtevi koje su napisali su ispunjeni pre dve nedelje. Pošto smo rekli da su zahtevi lažni, sve što objavljuju je lažno", rekao je Drašković.

Kako kaže, problem će "proći tokom ove nedelje" i građani više neće biti u situaciji da ih neko sprečava da ostvare svoja prava.

"Neverovatno je da ovakva institucija koja je važna i za odbranu zemlje, nema definisan minimum procesa rada. Postojala je zakonska rupa u kojoj je moglo da se desi to što se i desilo", zaključio je za RTS Drašković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

mara

17.04.2019. 14:54

Jako me zanima da li ce kolovodje ovog, nicim opravdanog strajka, snositi odgovornost? Odakle nekom pravo da gradjane sprecva, cak i nasiljem, da ostvaruju svoja zakonom zagarantovana prava? Ako je cilj ovog strajka bio sprecavanje digitalizacije, sprecavanje korupcije i lova u mutnom i smena direktora RGZ-a, a nista od toga nisu ostvarili, da li to znaci da gradjane ponovo ocekuje strajk, jer je normalno da minimum procesa rada ne moze u potpunosti zadovoljiti potrebe gradjana.