Dačić: SPS spremna da pruži pomoć u organizovanju sahrane; Mrkonjić: Bila je žena heroj i tragična ličnost ovog našeg vremena

Tanjug/V.N.

nedelja, 14. 04. 2019. u 18:40

Дачић: СПС спремна да пружи помоћ у организовању сахране; Мркоњић: Била је жена херој и трагична личност овог нашег времена

Foto:Tanjug

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić uputio je podovom smrti Mirjane Marković izjavu saučešća porodici Milošević
Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić uputio je podovom smrti Mirjane Marković izjavu saučešća porodici Milošević.

U telegramu je poručio da je SPS spremna da u dogovoru s porodicom i Udruženjem Sloboda pruži pomoć u organizovanju sahrane.

Mirjana Marković umrla je u 77. godini u bolnici u Sočiju. Rusija joj je 2010. godine pružila azil, pošto je bila u bekstvu od pravosudnih organa Srbije, a koji su za njom raspisali poternicu u okviru istrage za zloupotrebe sa dodelom državnih stanova.

VULIN O SMRTI MIRE MARKOVIĆ

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da iskreno žali zbog smrti profesorke Mirjane Marković, posebno zbog toga što "svoje poslednje godine nije provela u Srbiji i Požarevcu, koji je mnogo volela".

"Nadam se da će naći mir koji su joj ljudi uskratili", izjavio je Vulin povodom smrti nekadašnje predsednice JUL-a.

Mirjana Marković umrla je u 77. godini u Rusiji, koja joj je 2010. godine pružila azil, pošto je bila u bekstvu od pravosudnih organa Srbije, a koji su za njom raspisali poternicu u okviru istrage za zloupotrebe sa dodelom državnih stanova.


HADžI DRAGAN ANTIĆ - NE MOGU DA VERUJEM DA JE PREMINULA

Dubiko sam ganut tragedijom. Mira Marković je bila supruga mog velikog prijatelja. Još ne mogu da verujem da je preminula. Nisam se čuo sa njom od operacije. Mnogo je pisala posle odlaska iz zemlje. Mnoge od tih knjiga sam posle 5. Oktobra objavio, aostalo je još nekoliko rukopisa. Marko i Marija će odlučiti o njihovom štampanju.Želim još da izrazim saučešćenjenoj deci i u ovom trenutku se ne govori ništa više.

Mira Marković/ Foto EPA


MILUTIN MRKONjIĆ - ŽENA HEROJ I TRAGIČNA LIČNOST

Umrla je velika Mira Marković, izvanredan profesor, izvanredan pedagog, supruga našeg predsednika Slobodana Miloševića. Umrla je u izgnanstvu, daleko od svoje zemlje, mada je njena želja bila dase vrati u Srbiju i da ovde nastavi svoj život. Nažalost to nije dočekala. Nadam se da će vlast stvoriti usloveda njena deca sahrane svoju majku u njenoj zemlji. Naravno, pod uslovom da je to bila njena želja. Nisam čuo Marka i Mariju i ne znam ništa o tome.Mira je bila izvanredan prijatelj, sjajna žena, velika drugarica, pratila je Slobodana do kraja njegovog života. Bila je žena heroj i tragična ličnost ovog našeg vremena.


PROČITAJTE I: POSLEDNjI INTERVJU MIRE MARKOVIĆ ZA “NOVOSTI”: Neokolonijalni arbitri su ukinuli Jugoslaviju


MILOVAN BOJIĆ - NE VIDIM PREPREKU DA BUDE SAHRANjENA U SRBIJI

MiraMarković je bila univerzitetski profesor, intelektualac, moj drug i sa njom me vezuju najlepše uspomene, potpuno iskren i drugarski odnos. Osoba koja je spadala u red viskokvalitetnih ljudi. U jednom periodu naše istorije, uz svoga supruga Slobodana Miloševića, bila je na strani otpora globalizmu, hegemoniji i uticaju jedne sile na svet. Bila je potpora globalizmu i svega onoga što je usledilo a čije posledice i danas osećamo. Mislim da bi bio osnovni red i ne vidim nikakvu prepreku da bude sahranjena u Srbiji, s obzirom da je i grobnica gde Slobodan počiva u Požarevcu. Koliko se sećamu dvorištu postoji grobno mesto, čak mislim da na njemu piše Mira Marković.Samo treba ukucati godine rođenja i smrti.To bi, po mom mišljenju, bilo očekivano i prirodno. Nemam kontakt sa njenom porodicom, ali bilo bi logično da se tako desi.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (21)

Чикириз

14.04.2019. 19:59

Њен политички ангажман ( јул) и разарајући утицај на супруга били су фатални за ову земљу! Толико. Покој души!

Srpska Sparta

14.04.2019. 21:51

Vjecnaja pamjat, ostaces vjecno srpski heroj uz velikog Slobodana,od Budve do Beograda,iskreno saucesce..

Binka Butic

14.04.2019. 22:12

I da je za nešto kriva, (sigurno je želela svojoj zemlji samo dobro ),SPS to duguje Slobodanu Miloševiću. Večni im pokoj!

Ma Šta lupate

15.04.2019. 08:17

Kakav Vulin I Bakrači. Žena je Srpkinja I umrla je u Tudjoj Zemlji. Bilaje Inteligentna nije Vredjala niti Ponizavala bilo koga. Neka joj je Večna Slava

Павле М. Дивнић

15.04.2019. 08:48

Распад Југославије је почео још 1971. у време Хрватског Маспока када су већ сковане пароле "Србе на врбе" и у Сплиту су бацана српска кола у море. У већ тада су на челу били Ф. Туђман и Алија, благо осуђени и ускоро пуштени, одперјали на Запад. Није логична оволика стигматизација Милошевића на српским порталима осим да је ово планирана акција "српских НВО" и хрватских ботова" ! Но стварно стање расположења српског народа биће виђено на схрани покојне ММ.

Младен

15.04.2019. 08:52

Саучешће породици Милошевић, ценим предлог Ивице Дачића, и мог председника СПС да се сада пок. Мира Марковић сахрани поред пок.Председника Слободана Милошевића,јер је нама православним верницима опроштај врлина у вери и нацији.Није примерено било понашање појединих органа према породици Милошевић, он то није заслужио,једини је на Газиместану говорио пред више од 2/два/милиона људи и да је у изборима добијао милионске гласове, за којима и данас сањају појединци !

Миро Марковић

15.04.2019. 08:52

Без обзира колико је она била омpажена док је била супруга председника Савезне републике Југославија, Слободана Милошевића, њој мора да се пруже све државничке почасти за време сахране, а после тога причајте шта хоћете. У противном, западни непријатељи ће да нас све сматрају за нецивилизоване дивљаке.

istina

15.04.2019. 11:17

Sloba je bio poslednji pravi predsednik kog Srbija jos dugo nece imati, secam se da je krajem 80-ih sa suprugom Mirom obilazio mnoge krajeve Srbije svojim licnim kolima Zastavom 101, bile su to pripreme za 600 god. Vidovdana. Bili su izuzetno prijatni u razgovorima, jednostavni, zato ih je narod tad i zavoleo, zeleli su najbolje svojoj zemlji ali to nije odgovaralo Zap. azdajama. Neko pita za pare, to pitajte Dosovce, frau Djindjic, Cedu, Tadica i sve koji 20 god. leze na grbaci ovog naroda !

Bbrkicc

15.04.2019. 14:07

@istina - A sta nam je to bilo bolje kad je "vladao "milosevic toliko ratova i zrve napravio i vratio nas 1 vek unazad

AMatić

15.04.2019. 11:48

Iskreno i duboko saučešće porodici, Mariji, Marku, Milici i unuku od nas iz BREŽANA rodnog mesta pokojne MIRE, nek počiva u božjem miru.