Savet Regulatornog tela za elektronske medije izdao je saopštenje, reagujući na navode CINS-a da je ovo regulatorno telo ignorisalo nalaze Službe za nadzor i analizu REM-a da su prorežimske televizije vodile negativne kampanje protiv Dragana Đilasa i novinarke Tamare Skroze.

U saopštenju se navodi da Savet Regulatornog tela za elektronske medije „apsolutno deli vašu zabrinutost za gospođu Tamaru Skroza, njeno zdravlje i zdravlje njene porodice, kojom ste i počeli tekst: “Savet REM ignorisao nalaze svojih službi da opravda Pink i Studio B”.

„Pošto se bavimo medijima, i ima nas i te struke, smatramo da neprijatnosti i strah koje je gospođa Skroza osetila i zaslužuju solidarnost koju ste velikodušno iskazali“, navodi se u saopštenju REM.

Opet, ne možemo da vas ne pitamo - a šta je sa neprijatnošću i strahom koji bi mogli da osete ljudi u REM-u, kada vi objavite falsifikat, to jest izveštaj koji ne postoji?

Jedini izveštaj stručnih službi REM-a, sačinjen povodom događaja koje ste pomenuli, potpisan je i zaveden 21.03.2018. godine, pod rednim brojem: 07-220/18-72, i u njemu nema ničega od onoga što ste naveli, pa ni tvrdnji da je, u slučaju gospođe Skroza, prekršen zakon.

Savet REM-a ne samo da nije ignorisao taj izveštaj, nego je po njemu i postupio.

Izveštaj koji ste vi objavili je, dakle, falsifikat, i da ste se setili da se obratite REM-u i zatražite, na šta imate pravo, izveštaj, dobili biste ga, i sami biste mogli da ga uporedite sa uradkom koji ste tako gromoglasno objavili.

Ne znamo odakle vam, ne znamo ko vam ga je i zašto sačinio, ali vrlo dobro znamo da to nije validan izveštaj naše stručne službe.

Naš je zaveden, potpisan i sve vreme je bio javan i dostupan, pošto REM nema, niti će imati, nikakve “tajne izveštaje”,navodi se u saopštenju REM-a.