ŠTRAJK U KATASTRU: Ministarka najavljuje smene, RGZ podseća na rezultate

Tanjug

02. 04. 2019. u 17:52

Za godinu dana rada digitalne geoprostorne platforme "Geosrbija", koja je, navode, jedinstvena u Evropi, RGZ je i besplatno lansirao više od 220 setova podataka

ШТРАЈК У КАТАСТРУ: Министарка најављује смене, РГЗ подсећа на резултате

Ilustracija / Foto D. Dozet

U danu kad je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila moguću smenu rukovodstva u Katastru zbog štrajka koji više od mesec dana nisu uspeli da reše, a zbog čega trpe građani, Republički geodetski zavod (RGZ) podseća da je digitalizacija katastra uštedela građanima pet godina čekanja u redu.

U saopštenju dostavljenom medijima, rukovodstvo RGZ-a navodi da se uspešno nose sa digitalizacijom, kao i da je ta institucija "u potpunosti uz Vladu Srbije" i spremna da bude "lider u sprovođenju novih planova i ideja", kao i do sad.

PROČITAJTE JOŠ - Približio se kraj štrajka

Takođe, navode i da građani koriste usluge RGZ-a na mobilnom telefonu - proveravaju status svog predmeta u katastru, zakazuju sastanake sa načelnikom službe ili predaju dokumentacije, proveravaju svoje parcele i objekte preko satelitskog snimka na "Geosrbija".

Osim toga, za godinu dana rada digitalne geoprostorne platforme "Geosrbija", koja je, navode, jedinstvena u Evropi, RGZ je i besplatno lansirao više od 220 setova podataka.

Građani im, kažu, upućuju i primedbe na aplikaciji „ePrimedbe na rad katastra" koja je, podsećaju, lansirana pre dve godine i preko koje su građani do sada dobili 14.000 odgovora na različite upite.

Odgovore su građani, navode, dobijali u roku od tri dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Kokobil

03.04.2019. 08:01

Kad bi radili ko pre bili bi placeni ali ISPOD TEZGE.Kad nema podmaza onda strajk.

filip

03.04.2019. 09:21

A inače, po njima, sasvim je normalno da gradjani do besvesti čekaju u redu, pa su nam, navodno, uštedeli pet godina čekanja tom smešnom i beskorisnom digitalizacijom, koja u praksi ne funkcioniše. Ponovo maltretiranje običnog naroda, moćnicima ionako ne trebaju bilo kakvi papiri. Dovoljno je samo pogledati Kopaonik i Pančićev vrh.

Miroslav

03.04.2019. 10:41

Podsećate na rezultate???? To što ne radite svoj posao, što ste korumpirani do srži...što imate predmete koji vam stoje u fiokama punih 6 godina zbog čega ispašta 3000 ljudi u Mirijevu!!!??? To što ste zaboravili na predmet kako ste nam rekli... pa koliko još ima tih zaboravljenih predmeta??? Ne da vas treba pootpuštati već vam treba oduzeti diplome pa u školu opet! Sram vas bilo!

Горан

03.04.2019. 11:20

На жалост, поред изузетне корисности овог сервиса за гра

Losmi

04.04.2019. 10:47

Pada poslednji bastion keša u evrima, gde su dnevno imali lepe svotice, pa sad putem štrajka traže da se vrati na staro... ne odgovaraju im elektonski uvidi u katastar, kada banke budu prihvatale elektronske uvide u liste nepokretnosti, njihov štrajk bi bio beskorisan.