POMOĆ ZLATA VREDNA: Građani Rusije šalju tonu lekova na Kosmet

Tanjug

29. 03. 2019. u 12:45

ПОМОЋ ЗЛАТА ВРЕДНА: Грађани Русије шаљу тону лекова на Космет

Jevgenij Primakov, foto I.Radulović

Građani Rusije prikupili su tonu lekova za apoteke i Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici, koji su iz Moskve dopremljeni na beogradski aerodrom, izjavio je predstavnik Ruske humanitarne misije Jevgenij Primakov, koji je poslanik ruske Dume
Građani Rusije prikupili su tonu lekova za apoteke i Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici, koji su iz Moskve dopremljeni na beogradski aerodrom, izjavio je predstavnik Ruske humanitarne misije Jevgenij Primakov, koji je poslanik ruske Dume.


Spisak lekova napravljen je u saglasnosti sa potrebama Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, čija su skladišta lekova ispražnjena kao i rafovi u apotekama, rekao je Primakov na konferenciji za novinare u Beogradu i ocenio da je ta bolnica jedinstvena jer može da pomogne svim ljudima.


Ruski poslanik izrazio je očekivanje da će procedura na carini na aerodromu, započeta 26. marta, ubrzo biti gotova kako bi lekovi što pre stigli na KiM.


PROČITAJTE JOŠ: Eparhija mileševska pokrenula akciju prikupljanja pomoći za Srbe za Kosova i Metohije (FOTO)


On je osudio takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije i ocenio da izgleda da su " pritisci iz Vašingtona i Brisela na Prištinu nedovoljni i neiskreni", rekao je Primakov i dodao da je dužnost Ruske humanitrane misije upravo da pomaze ljudima koji su lišeni osnovnih ljudskih prava.


KBC u Kosovskoj Mitrovici,foto I.Radulović


Primakov je rekao da je do sada ta humanitarna organizacija u centalnoj Srbij i na KiM realizovala pomoć vrednu oko pola miliona evra, da su renovirali vrtiće, izgradili deo puta do sela Putinovo, obezbedili ambulantna vozila ...i da su tu uvek kad treba,


Takođe, najavio je da planiraju da opreme školu u Zubinom Potoku, kao i da na školu ili bolnicu u Raškoj postave solarne ploče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Pera Detlić

29.03.2019. 15:30

Hvala braćo rusi. Ovo je više od humanitarne pomoći, ovo je znak poštivanje ljdudskosti braći u nevolji, hvala do neba

Zaplanjac

29.03.2019. 18:11

Biliste i ostali braca srbima. Ovo govori vise od svega. Zivelo prijateljstvo i bratstvo Srbije i Rusije.

vladimir

30.03.2019. 18:51

....."nepismenost" TINEJDŽERA /omladine/, BASKETA /košarke/, MARKETA /prodavnice/, STEJDŽA /bine/, BENDA /grupe/, .....i slično delovanje NAZOVI "nevladinih organizacija" /poput USAID/ je direktna DEZINFORMACIJA lažnih istina i o Srbiji i o Rusiji! A to "školovanje" je počelo /nevoljno/ u devedesetim godinama, sa "pravom" na štrajk obrazovnih radnika, kojima je bilo i ekskluziva i avangarda, i želja u NEmoguće sutra! Rusija, sa svojim POSTOJANJEM je garant našeg opstanka, i tu je KRAJ!