Popović: Cilj NATO agresije bio da odvoji KiM od Srbije

Tanjug

23. 03. 2019. u 13:22

"Kosovo je bilo i uvek će biti srpsko, dokle god imamo Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN", poručio je Popović

 Поповић: Циљ НАТО агресије био да одвоји КиМ од Србије

Nenad Popović / Foto Tanjug

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović položio je danas na Tašmajdanu venac na spomenik Milici Rakić, devojčici koja je poginula u bomardovanju SRJ 1999. godine i izjavio da je glavni cilj NATO agresije bio samo jedan - da odvoji KiM od Srbije, a da u tome nisu i neće nikad uspeti.

"Kosovo je bilo i uvek će biti srpsko, dokle god imamo Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN", poručio je Popović.

On je istakao da je veoma važno da Srbiju u tome podržavaju prijatelji, pre svega Rusija i predsednik Vladimir Putin, koji su nekoliko puta sprečili ukidanje te rezolucije.

Popović je poručio da treba svaki dan da se sećamo svih žrtava.

"U budućnosti ćemo nastaviti borbu da očuvamo Kosovo i Metohiju kao neotuđivi deo Srbije, čuvajući Ustav i Rezoluciju 1244", istakao je ministar.

Popović je naveo da je više od 10.000 žrtava bilo u zločinačkoj agresiji NATO, da je uništena praktično sva srpska privreda, kao i da šteta naneta zemlji iznosi desetine i desetine milijardi evra, ali da plan Alijanse, ipak, nije uspeo.

"Kosovo nije članica UN, Uneska, niti Interpola, niti će će ikada biti", podvukao je Popović.

Ministar je napomenuo da taj zločin ne sme da prođe nekažnjeno, te podsetio da je nedavno Gornji dom ruskog parlamenta usvojio rezoluciju kojom se NATO zločin najoštrije osuđuje, jer je to, prvi put posle 1945. godine, bilo rušenje međunarodnog prava i rušenje povelje UN.

On je dodao da je to bio nelegalan, nezakonit akt i da Rusija podržava stav da zločinci moraju da odgovaraju.

"Srbija ne sme da se zaustavi na ovome. Moramo da institiramo da zločinci budu kaženjeni. Svuda u svetu se zločinci kažnjavaju i ne postoji nijedan razlog da se ovaj zločin zaboravi. Ali, pre svega, mi moramo da insistiramo na tome da se nađu zločinci i da se adekvatno kazne", rekao je Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)