Đorđević potpisao Memorandum o saradnji sa Međunarodnim centrom za očuvanje istorijskog nasleđa

Beta

utorak, 19. 03. 2019. u 17:41

Ђорђевић потписао Меморандум о сарадњи са Међународним центром за очување историјског наслеђа

Zoran Đorđević ,Foto Tanjug

Ministar Zoran Đorđević u utorak je potpisao Memorandum o saradnji sa Međunarodnim centrom za očuvanje i istraživanje kulturno-istorijskog nasleđa Istočne Evrope "Memorijal"
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević danas je potpisao Memorandum o saradnji sa Međunarodnim centrom za očuvanje i istraživanje kulturno-istorijskog nasleđa Istočne Evrope "Memorijal", kako bi se unapredila organizacija godišnjih šetnji prilikom obeležavanja važnih istorijskih datuma, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Đorđević je rekao da su istorija Srbije i Rusije tesno povezane i da to ne sme nikada da se zaboravi, već treba da se prenosi na buduće generacije.

"Srbija i Rusija su bratske zemlje koje imaju odličnu saradnju i kontinuirani dijalog na svim nivoima, a o tome svedoči više od 180 godina dobrih diplomatskih odnosa. Učešće ruskih trupa i veliki broj položenih života za vreme Drugog svetskog rata Srbija nikada neće zaboraviti", kazao je ministar.

Pročitajte još - Đorđević: 30 miliona za unapređenje rada SES-a


On je naveo da je Memorandumom stavljen poseban akcenat na organizaciju manifestacije "Besmrtni puk", a time će se, po njegovim rečima, unaprediti učestvovanje u aktivnostima koje su povezane sa istorijskim događajima Srbije i Rusije.

"Potpisivanjem ovog Memoranduma želimo da dodatno afirmišemo principe rodoljublja, antifašizma, razumevanja i saradnje i da pokažemo visoki stepen društvene odgovornosti istovremeno čuvajući sećanje na stradale tokom svih oružanih sukoba i obezbeđujući dostojanstveno mesto u društvu za njihove potomke", rekao je Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sara

21.03.2019. 14:50

Da nema Rusa ne bi znali ko je pobedio fasizam jer se ovde to ne sme javno na TV reci. Samo se pominje neki neutralan termin 'borci' valjda da se ne povrede osecanja rehabilitovanih nosilaca ovodrzavnih penzija koji su bili malo zbunjeni do kraja rata, a i jos uvek su, protiv koga su se trebali boriti. U ime kvazi pomirenja, u tom stroju ce, rame uz rame, da idu i oni sa pravim prezivelim borcima protiv fasista ili sa njihovim potomcima. Mene tu neće biti. Niciji su potomci logorasa Jasenovca.